Psihologija Ovih 6 znakova to pokazuju

Da li ste previše ozbiljni za svoje godine?

Mnogi tvrde da su tridesete godine najbolji period života, vrijeme kada smo svjesni svojih mana i vrlina, konačno slobodni od finansijskih i ličnih nesigurnosti.

U tridesetima smo zreli i stabilni, ali postoje ljudi koji su ipak pretjerali sa ozbiljnošću. Više se ne zabavljaju dobro kao ranije jer smatraju da su previše odrasli. To jednostavno nikada ne smijete postati.

Više ne slavite svoj rođendan

Srce vam više ne lupa ubrzano u 6 ujutru? Nemate više osjećaja da ste danas posebno lijepe i da sijate u svom rođendanskom stajlingu? Nema poklona? Ako ste se ovdje pronašle, znači da ste po ozbiljnosti daleko ispred svojih godina.

Efikasnost vam je važnija od zabave

Da, sigurno je osoba produktivnija ako joj je svaki korak maksimalno veliki. Ali, nije dobro stalno iznova raditi – prije ili kasnije, čovjek pregori.

Za vikend navijate alarm jer imate još puno toga da uradite

Dok ste ranije voljeli vikendom da duže spavate, sada “trčite” da budete vikend ranoranilac. Šta bi vaša „nekadašnja tinejdžerka“ rekla na to? Priznajte: U subotu se ništa ne događa prije 11 sati, a nakon toga samo dobre stvari.

U igraonici ostavite djecu da se sama igraju

Prerasli ste si tobogane, lavirinte? Kada izvedete djecu u igraonicu, vi ih ostavite da se sami zabavljaju, dok recimo pijete kafu posmatrajući njihove igrarije. Pokušajte još jednom, možda će vam biti čak zabavnije nego ranije.

Dok jedete sladoled mislite na kalorije

Sramite se! To jednostavno ne može tako! Ko kupi sladoled, mora uživati u njemu! Tu jednostavno morate biti stroge!

Ne ljutite partnera dječjim forama

Doza zabave i šale su uvijek dobrodošle. To će vam čak uštedjeti terapiju za parove.

Naime, naučno je dokazano da su parovi koji se zabavljaju duhoviti, kao i srećniji!

Send this to a friend