Psihologija

Dok svi varaju, ti igraj časno

Mi sami pišemo stranice u knjizi svog života. Zbog toga ne prepuštajte slučaju ništa i potrudite se da sebi obezbijedite dobar život.

Ovih 7 pravila vam mogu obezbijediti sreću:

1. Razvijajte se svaki dan

Svi volimo mnogo da pričamo o tome kako se razvijamo, kako učimo svaki dan nešto novo, ali koliko istine ima u tome? Veoma malo ljudi radi na sebi: uči jezike, razvija vještine…

Cilj je da redovno vježbate, da štedite novac za budućnost, da čitate dvije do tri knjige mjesečno, da ustajte rano svaki dan, pronalazite nove hobije koji će vas oduševljavati.

2. Zlo na zlo uvijek je zlo, dobro na zlo – nečemu se nadati

Ako vas neko uvrijedi, ili vam učini nažao, ne vraćajte mu milo za drago. Prerastite te djetinje gluposti i uvijek postupajte časno. Ako vas lažu – vi govorite istinu, ako vas varaju – vi igrajte časno. Najvažnije je da na kraju vi mirno spavate – sve ostalo nije bitno.

3. Oslobodite se loših navika

Vrijeme je da ostavite cigare, alkohol i ostale poroke. Vodite računa o svom zdravlju. Ne čekajte novogodišnje odluke: Uradite to sada.

4. Napravi mudre odluke

Ako se svaki dan osjećaš umorno i iscrpljeno, bez ideje i volje – vrijeme je da mijenjate nešto u svom životu. Ako ne možete da promijenite posao, promijenite ponašanje na poslu.

Ali promjene su dobra stvar. Što kaže ona poslovica: “Pomjeri se – nisi drvo!”

5. Posao nije samo novac

Probajte da na posao ne gledate kao na priliv novca. Šta vi to doprinosite društvu? Da li pomažete nekome? To je suština na koju zaboravljamo.

6. Napravite ravnotežu između duhovnog, emocionalnog i fizičkog

Sve je u idealnom skladu. Pokušajte da ravnomjerno rasporedite vrijeme između ova tri aspekta kako biste živjeli miran život.

7. U životu je mnogo važnije dati nego primati

Onaj momenat kada shvatite da se sve ne vrti oko vas i da tamo negdje postoji neko ko vodi daleko lošiji život od vašeg, počinje pravo življenje. Sve do tada ste bili u neznanju.

8. Izaberite da svako veče večerate sa porodicom!

Porodica je najvažnija stvar u našem životu. Pokušajte da što više vremena provodite sa članovima svoje porodice, sa onim ljudima koji vas vole i koje vi volite. Ako izaberete da slobodno vrijeme provedete sa njima – nikad nećete zažaliti. To su najdragocjeniji momenti u našem životu.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
CG volim🇲🇪zdravoPosteno sam
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CG volim🇲🇪
Gost
CG volim🇲🇪

Tako će i CG biti bolja ili bi bar trebalo !!!

zdravo
Gost
zdravo

istina.. ko mirno spava taj je srecan i jos uz porodicu.. sve ostale vrednosti su varke.

Posteno sam
Gost
Posteno sam

Dok svi varaju , ti igraj posteno.
I varalice neka uzivaju a ti se posteno pati.

Send this to a friend