Psihologija

Evo kako bogataši manipulišu vašim mozgovima

Bivša direktorka i članica uprave Dilona – investicione kompanije na Volstritu, kao i bivša pomoćnica, odnosno asistentkinja povjerenika pri ministarstvu urbanog razvoja u SAD-u tokom administracije Buša mlađeg, Ketrin Ostin Fits izašla je u javnost sa šokantnim informacijama razgovora koji je načula još davne 1984. godine.

Radeći na Volstritu, 1984. godine ona je čula tajni razgovor direktora, koji je kako kaže, na smrt preplašio. Čula je kako razgovaraju o tome da će programirati ljude subliminalnom tehnologijom koju će rasporediti kroz televizijske talase.

Ona je dala ekskluzivan intervju jednom američkom internet portalu gdje je spomenula kako je, nakon što je čula razgovor koji nikako nije smjela da čuje, otišla kući i prvo što je napravila je, izbacila TV iz kuće! Nikada ga više nije unijela, jer kako govori, to je glavni alat preko kog programiraju ljude da čine ono što oni žele i da toga nikad ne budu svjesni.

Ostin je upozorila kako danas nije samo televizija ta koja se koristi subliminalnim tehnikama za “programiranje” javnosti. Upozorava da je tehnika jako napredovala i da korisnici moraju biti svjesni da se na njih utiče i preko mobilnih, radija i preko interneta. Dala je primjer kako finansijske kompanije već dugo koriste subliminalne tehnike koje pomažu da uvjere ljude da dižu kredite, pozajmljuju, trgovački lanci da troše i kupuju ono što im ne treba itd.

Ona je naglasila kako ‘uvjerenja’ ne moraju da budu biti tako naivna i benigna, već kad dođe vrijeme moći će vas uvjeriti i u puno opasnije stvari!

Riječ je o manipulaciji ljudskom svijesti, što je strašno jer to znači da elita, ako ne prepoznamo manipulaciju, kroji čovjeka po svojoj volji, upravlja njegovim mislima i postupcima, a što znači da čovjek postaje samo lutka na koncu elite.

Send this to a friend