Psihologija

Kad misliš da ne možeš više, tad najviše moraš

Nije bitno da li ti suze teku ili ti dolaze ideje o bespomoćnosti ili besmislu u tome šta sada radiš ili u osvrtu na ono što si sa nekim gradio. Mrak koji dolazi je samo iluzija.

To bi bilo jako dobro što prije da shvatiš. Uradi šta je potrebno kako bi napravio sada i odmah razliku između tog energetskog mulja u kojem se valjaš i lakoće postojanja u svjetlosti novog izbora. Izbora da budeš čista ljubav bez obzira na sve.

Teško ti je? I to je izgovor da uništavaš svoj život i da se bahato ponašaš prema životnim blagoslovima? Nešto nije po tvojoj volji pa ti usta nekontrolisano brbljaju bijesom stvorene riječi, koje bez cenzure prelaze preko tvojih usana? Preko tih istih usana koje znaju da mole, koje znaju da kažu hvala, koje znaju da ljube i da vole?

Koja je to slijepoća uma koja te je zadesila kada se tako lako predaješ? Koje su to sile u okruženju koje te kao okovi vuku u podzemlje tvog postojanja? Kako li racionalizuješ bijes koji je generisao destruktivno ponašanje kojim povrijeđuješ i sebe i druge? Šta ti se to dogodilo? Kako sebe ubjeđuješ da je opravdano ovo ponašanje ili čak da je jedino moguće uzimajući u obzir sve životne okolnosti?

Kako si sebe uspio da ubijediš da je agresija rješenje ili još gore da zapravo ni ne postoji rješenje te tako bijes postaje stil života, jedini opravdan, jedini vibraciono usklađen sa razočarenjem tvog uma?

Šta god da ti se desilo, još uvijek si živ! Zahvali se najprije za to! Dato ti je da spoznaš sebe, a mrzi te da se pokreneš? Da sebi kažeš DOSTA JE sa sabotirajućim ponašanjem i sa sažaljenjem sebe? Sviđa ti se dobit koju imaš? Sviđa ti se da se i drugi oko tebe osjećaju jadno poput tebe samo zato što tvoje frustracije ne želiš da prevaziđeš? I onda svi treba da TEBE razumiju i da se tvojim sklonostima prilagođavaju.

Dokle više?!? Osvijesti se i ojačaj! Skini te odbrambene izraze sa lica, odbaci zaštitu i skloni se od onog što te uvlači u dublji mrak! Šta čekaš? Ko će umjesto tebe doći i unaprijediti tvoj život? Ko može da ti promijeni misli i životne navike? Ko može za tebe da zamisli svijetliju budućnost? Ko može umjesto tebe da se pokrene i zapravo uradi nešto korisno za druge, umjesto što sjediš i žališ nad svojom sudbinom?Imaš neke dijagnoze iza kojih se kriješ? Mentalna, fizička, emocionalna stanja koja te u tvojim očima pravdaju?

Još uvijek nisi dovoljno dobar za nešto, plašiš se da budeš svjetlost da ne bi iznevjerio porodicu ili prijatelje koji te podsjećaju da si bezvrijedan? Vrijeme je da stvoriš nova prijateljstva i novu porodicu. Najprije u svojoj glavi. A onda da shvatiš da svakodnevno moraš da IZABEREŠ svijetlu stranu života SVAKI put kada ti naiđe mrak.

Ni jedna ti više tehnika ne treba, ničije mišljenje, ni jedan kurs. Ništa. I onako ne primjenjuješ. Ponese te vibracija i padneš za par dana. Zar si toliko slab?

Zar si povjerovao u ideju da ZAISTA nešto ne možeš? Zar si zaboravio da si rezultat Stvaralačke Inteligencije koja svjetove stvara? Zašto misliš da si manje savršen od bilo koje uzvišene kreacije u ovom svijetu?

Presijeci sve te uzaludne misli i prekini već jednom sa svojim sebičnim ponašanjem.

Život ti je dat da ga živiš sa ZAHVALNOŠĆU. Diži glavu, razvuci osmijeh, ispravi se i uradi nešto sa svojim životom.

Za početak, prekini da samog sebe saplićeš redovno i život će uraditi ostalo.

Tako je jednostavno.

Samo je pitanje šta ćeš da odabereš.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Aleks
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleks
Gost
Aleks

Sta ako je covjek svjestan svega, ako zna da treba da se osjeca zahvalno, ako zna da treba da se ponasa prijatno prema drugima, ako je lijepo raspolozen kada je u drustvu, ako svi misle da je njemu odlicno, a on se ne osjeca dobro, depresivan je, ne zbog toga sto nije borac, ne zbog toga sto se predao, ustvari… Više »

Send this to a friend