Psihologija

Kako da znam šta zaista želim?

Nekima ovo pitanje ne predstavlja problem, jer ga jednostavno nikad sebi ne postavljaju, drugi, pak, imaju previše želja, pa ne znaju odakle da krenu, a mnogi imaju nejasne ili neodređene želje. Tako mi samo znamo šta NE želimo, a onda je logičan zaključak da želimo suprotno od toga, zar ne? Ali, krenimo ka razjašnjenju ove zagonetke.

Kao prvo, moramo identifikovati svoje želje i ono o čemu sanjamo. Kako to učiniti?

Jednostavno, uzmi olovku i papir.

Napravi listu!

Prema Napoleonu Hillu (autor knjige “Think and grow Rich” – Misli i postani bogat) samo zapisivanje želja na papir nije samo razjašnjavanje želja samome sebi, već ono pokreće i proces njihovog ostvarenja. Time govorimo sebi i univerzumu da je to ono što strasno želimo da imamo, budemo, iskusimo u životu.

Šta je ono što si oduvijek želio?

Vrati se u djetinjstvo i zapitaj, šta si tada priželjkivao, a, ipak, odustao od takvih želja, jer se, iz ko zna kojih razloga, nijesu mogle ostvariti ili si mislio da nijesi sposoban da ih ostvariš. Prema Zakonu Privlačenja, Univerzum se prilagođava našim željama i na kraju omogućava njihovo ostvarenje. Bitno je samo raditi na željama, biti uz njih!

Bitno je ne odustati!

Kad bi mogao biti, raditi ili imati bilo šta, šta bi to bilo? Moraš iskreno odgovoriti na ovo pitanje. Ono će ti pomoći da dođeš do želje koja u tebi gori. Možda si nekada želio da budeš pjevač, ali su ti drugi govorili kako imaš loš glas, i ti si odustao.

Ne ubrzavaj ovaj proces!

Ovo je tvoj život i moraš uzeti dovoljno vremena da ovo uradiš na pravi način. Nekome je potrebno dan, a nekome mjesec, ali na kraju svi dođu do zaključka, šta je ono što zaista žele. Budi iskren prema sebi!

Zaboravi na pitanja “Pa, kako”

Zaista nije važno kako stvari funkcionišu. Tvoj posao je da želiš, a posao univerzuma da odgovara tvojim željama.

Da li je to tvoja želja ili želja nekoga drugog, roditelja, prijatelja… ?

Moraš biti siguran u ono šta želiš, dok o tome misliš, govoriš, pišeš…

Novac?

Mnogi na svoju listu obavezno upisuju novac. Je li novac ono što želiš, ili je ono što se može KUPITI novcem, ono što želiš? Ne, nije to isto.. Moraš biti određen u željama. Razmisli zašto želiš više novca, da li bi on stvarno, riješio sve tvoje probleme?

Ako želiš kupiti kuću, auto, otići na odmor… onda na listu upiši ove stvari, a ne novac.

Ako, ipak, želiš samo novac, onda upiši, koliko i odakle će doći, gdje će se pojaviti, u novčaniku, na bankovnom računu, čeku.. Budi određen do u najmanje detalje.

Vrlo je važno da se osjećaš dobro, pozitivno, poletno, dok praviš svoju listu želja. Energija koju šalješ sa ovim željama i mislima kao i sam osjećaj uzbuđenja i veselja su veoma bitni za njihovo ostvarenje.

Tagovi

Send this to a friend