Psihologija stvari koje niste znali o KARMI

Kako nam se vraća sve što smo u životu uradili

Karma stiže svakog od nas, bez obzira da li je dobra ili negativna. Saznajte kako karma utiče na naš život…

U prevodu sa sanskrita riječ “karma” znači “akcija”. Zato, šta god da radimo ili uradimo u prošlosti, sve nam se uvijek vraća. Čak i jednim dahom šaljemo mali dio svoje energije u Univerzum. Sve jednostavne ljudske radnje se nakupljaju, zatim se realizuju u stvarnim događajima i pojavama.

1. Karma nije kazna za krivično djelo. Ona je dio ljudske duše, i svi postupci duše podložni su uticaju karme.

2. Karma je osmišljena da nauči kako da se krećemo u životu. Patnja, pobjeda i bilo kakve životne teškoće koje naiđu na naše puteve pomažu nam da se razvijamo.

3. Ne mislite da mali napori nisu dovoljni. Svaka akcija se dodaje ukupnom broju stvari koje ste učinili i dovodi do velikih promjena u budućnosti. Svaka beznačajna akcija šalje se Univerzumu, doprinoseći početku određenih događaja u budućnosti. Nikada ne znate kakav će uticaj karma imati i kakve posljedice može donijeti.

4. Dobra karma ima pozitivan uticaj na mozak. Barem tako kažu naučnici. Dobra djela poboljšavaju sposobnost čovjeka da iscjeljuje.

5. Karmu možete očistiti riječima koje izgovarate.

6. Shvatajući da čak i jednostavne misli i elementarne radnje utiču na stvarnost, postajemo strpljiviji i prestajemo da donosimo ishitrene odluke.

7. Bez obzira koliko je trenutno negativna karma, to se može promijeniti. Budućnost je samo u našim rukama.

Send this to a friend