Psihologija privlače veliku pažnju

Ko su sigma muškarci i zašto su toliko popularni

Da bi neko bio alfa muškarac, on navodno mora da bude pun samopouzdanja i želje za isticanjem. Ovakve osobe vole da budu na vrhu hijerarhije, zbog čega privlače veliku pažnju i pripadnika ženskog i pripadnika muškog pola.

Nasuprot njima stoje tzv. beta muškarci, koji prihvataju liderstvo alfi i bez pogovora se povinuju tuđim željama. Postoji, međutim, još jedna grupa muškaraca, a to su sigme. Muškarci ovog tipa su veoma samostalni i oni ne traže konstantnu validaciju od strane drugih ljudi.

Oni su puni samopouzdanja, ali nisu arogantni. Uglavnom su smireni i djelimično introvertni. Za razliku od alfi, koje su takođe pune samopouzdanja, sigme ne žele da se nađu na vrhu tuđe piramide. Oni radije biraju svoj put i žive u skladu sa svojim ubjeđenjima.

Sigme su tajnovite i ne otvaraju se lako drugima. Glavno im je da održe svoj unutrašnji mir i veoma su oprezni kada biraju s kim će da se druže. Na nekom nivou oni su vukovi samotnjaci, koji ne vole nametnuta pravila, konformizam i idolopoklonstvo.

Baš zbog toga što ne otkrivaju puno o sebi, oni su donekle misteriozni za pripadnice ženskog pola, što je kvalitet koji mnoge od njih smatraju privlačnim. Po pravilu su inteligentne i nezavisne osobe, a poznato je da su žene slabe i na takve muškarce.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Ni po babu...
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ni po babu...
Gost
Ni po babu...

Žene su slabe na one koji hoće da ih žene. Radi toga cilja svašta će izmisliti i odglumiti. Zato se naša vrsta uspješno nastavlja. Da je po muškarcima, koji bi se cijelog života neobavezno igrali, vrsta bi odavno nestala. I to je sve.

Send this to a friend