Psihologija

Laži kojima morate da se služite na putovanju

Lagati nije lijepo, ali tokom putovanja postoje situacije kada je laž – opravdana. Turisti, a naročito solo putnici, ne treba da uvijek budu iskreni, jer mogu da imaju problema. Zbog toga je najbolje neke podatke prećutati ili uljepšati.

PRVI PUT

Taksisti nikada ne treba priznati da ste prvi put u nekom gradu jer će dobiti “zeleno svijetlo” da vas vozi okolnim putevima.

NEMAM DEČKA

Nikada na putu u nepoznatom gradu djevojka ne treba da se hvali da je slobodna, niti dvije prijateljice treba da ističu da putuju same jer mogu da imaju neprijatnosti. Nove drugare najbezbjednije je upoznati u hotelu, na grupnoj ekskurziji ili časovima za turiste.

NE ZNAM IME HOTELA

Tokom putovanja se lako sklapaju prijateljstva, ali uvijek treba biti na oprezu. Ukoliko poslije izvjesnog vremena novi poznanici insistiraju da doznaju ime vašeg hotela ili hostela, najpametnije je pretvarati se da ime niste zapamtili.

“NOU INGLIŠ”

U svim gradovima postoje džeparoši koji najčešće izgledaju kao prijateljski nastrojeni lokalci ili prodavci đinđuva. Najmudrije je izbjegavati sumnjive ljude, a to se najbolje postiže tako što ćete reći da ne govorite engleski.

Send this to a friend