Psihologija

Loš dan ne znači loš život

Ilustracija

Sa društvenim pritiscima da imamo divan život u kojem je sve na svom mjestu, teško je sjetiti se da se događaju i oni loši dani, prenosi stil.

A kada imamo loš dan, često ne znamo kako da se nosimo sa tim. Istina je da svi imamo neke apsolutno strašne dane u kojima želimo da ostanemo kod kuće i da izbjegnemo surovi svijet izvan bezbjednosti naše spavaće sobe.

Svi mi nekad gunđamo, žalimo se, bijesnimo i želimo da se dan što prije završi. Ponekad, mi ne prepoznajemo da i drugi ljudi imaju loše dane, i da mi nismo jedini koji mogu imati loš period katkad.

Ponekad smo pod stresom, povrijeđeni smo ili iscrpljeni, dok drugi pate u tišini iza osmijeha. Gledamo naše prijatelje koji izgledaju kao da žive savršen život i želimo i mi to isto. Ali u tuđem dvorištu trava nije uvijek zelenija. Svi imamo razloga da ne volimo život u nekom trenutku.

Sve zavisi od vrste energije oko vas i od toga šta ulažete u sebe. Poteškoće sa ustajanjem iz kreveta mogu biti česta pojava. A otkazivanje planova da sebi date neko slobodno vrijeme može izgledati čudno. Međutim, oni su svi sasvim normalni izbori. Svi imamo takve dane, bilo da se radi o bitkama sa mentalnim zdravljem ili teškom danu na poslu.

Ako osjećate neuspjeh u vašim lošim danim, to je sasvim u redu. Svi imamo dane u kojima se ne osjećamo dovoljno dobro. Neuspjeh je potpuno povezan sa lošim danima. Ne treba svaki dan da bude dobar dan, i to je u redu. Ništa u životu nije zamišljeno da bude savršeno. I samo zato što imate loš dan ne znači da imate loš život. Još uvijek imamo toliko toga da budemo zahvalni u ovom beskrajnom svijetu kao što je naše zdravlje, porodica i prijatelji koji su sa nama, sjećanja na srećna vremena i moralne vrijednosti koje su usađene u naše duše.

Postoji toliko mnogo drugih blagoslova u vašem životu – treba ih identifikovati i fokusirati se na njih u trenucima kada sumnjamo u sebe.

Život je kao vaga. Ponekad su dobri i loši djelovi u ravni, a ponekad jedna strana ipak pretegne. Ali mi se uvijek krećemo naprijed. Zato ne budite prestrogi prema sebi!

Send this to a friend