Psihologija

Loš dan ne znači loš život

Ilustracija

Sa društvenim pritiscima da imamo divan život u kojem je sve na svom mjestu, teško je sjetiti se da se događaju i oni loši dani, prenosi stil.

A kada imamo loš dan, često ne znamo kako da se nosimo sa tim. Istina je da svi imamo neke apsolutno strašne dane u kojima želimo da ostanemo kod kuće i da izbjegnemo surovi svijet izvan bezbjednosti naše spavaće sobe.

Svi mi nekad gunđamo, žalimo se, bijesnimo i želimo da se dan što prije završi. Ponekad, mi ne prepoznajemo da i drugi ljudi imaju loše dane, i da mi nismo jedini koji mogu imati loš period katkad.

Ponekad smo pod stresom, povrijeđeni smo ili iscrpljeni, dok drugi pate u tišini iza osmijeha. Gledamo naše prijatelje koji izgledaju kao da žive savršen život i želimo i mi to isto. Ali u tuđem dvorištu trava nije uvijek zelenija. Svi imamo razloga da ne volimo život u nekom trenutku.

Sve zavisi od vrste energije oko vas i od toga šta ulažete u sebe. Poteškoće sa ustajanjem iz kreveta mogu biti česta pojava. A otkazivanje planova da sebi date neko slobodno vrijeme može izgledati čudno. Međutim, oni su svi sasvim normalni izbori. Svi imamo takve dane, bilo da se radi o bitkama sa mentalnim zdravljem ili teškom danu na poslu.

Ako osjećate neuspjeh u vašim lošim danim, to je sasvim u redu. Svi imamo dane u kojima se ne osjećamo dovoljno dobro. Neuspjeh je potpuno povezan sa lošim danima. Ne treba svaki dan da bude dobar dan, i to je u redu. Ništa u životu nije zamišljeno da bude savršeno. I samo zato što imate loš dan ne znači da imate loš život. Još uvijek imamo toliko toga da budemo zahvalni u ovom beskrajnom svijetu kao što je naše zdravlje, porodica i prijatelji koji su sa nama, sjećanja na srećna vremena i moralne vrijednosti koje su usađene u naše duše.

Postoji toliko mnogo drugih blagoslova u vašem životu – treba ih identifikovati i fokusirati se na njih u trenucima kada sumnjamo u sebe.

Život je kao vaga. Ponekad su dobri i loši djelovi u ravni, a ponekad jedna strana ipak pretegne. Ali mi se uvijek krećemo naprijed. Zato ne budite prestrogi prema sebi!

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend