Psihologija

Nije svijet nepravedan, mi nešto pogrešno radimo

Svaki put kada se žalimo na život, korisno je zapamtiti, nije svijet nepravedan, samo mi radimo nešto pogrešno.

Postoji sedam osnovnih zakona po kojim živi Univerzum. Neznanje ne oslobađa odgovornosti. Znanje pomaže da se ne prave greške, da se postigne harmonija i živi srećno.

1. Zakon praznine

Ako su vam potrebne nove cipele, bacite stare. Ako vam je potrebna nova odjeća, rasčistite ormar.

Morate se dobrovoljno rastati sa svojim stereotipima. Novo dolazi samo kada se oslobađate starog.

2. Zakon cirkulacije

Budite spremni da otpuste nešto što posjedujete, da bi dobili nešto što želite.

3. Zakon imaginacije

Prvo morate da vidite procvat u svojoj mašti. Napišite opis svog idealnog dana i ne pokazujte ga nikome osim tome u koga imate povjerenje. Držite ovaj opis negdje na dohvat ruke, i u slobodno vrijeme ga čitajte.

4. Zakon kreativnosti

Čovjek može ostvariti prosperitet pomoću energije svog mišljenja, intuicije i mašte.

5. Zakon davanja i primanja

​Ako dajete nešto, to će se vrati desetostruko. Kada dobijete, veoma je važno da to podijelite sa okruženjem. Ako imate poklon, i vi ga ne koristite, vređate svoju božansku prirodu. Da bi se sa dužnim poštovanjem odnosili prema svojim sposobnostima, morate da se radujete poklonima i da ih dijelite sa drugima. Ako to radite, privlačite još više dobra u svoj život.

6. Zakon desetine

Univerzum uvijek uzima svoju desetinu. To je jednostavno zakon zahvalnost izvoru podrške, 10 odsto od svega što imate. Nikad se ne zna kako će se vaša desetina vratiti vama. Novac je uobičajena pojava. Ali isto tako može doći u obliku pomirenja sa nekim, novih prijateljskih odnosa, u vidu ozdravljenja, itd.

7. Zakon opraštanja

Ako ne možete da oprostite ljudima, ne možete da primite svoja dobra. Ako je vaša duša puna mržnje, ljubav ne može da nađe mjesto u njoj. Morate se osloboditi negativnih osjećanja koja vas jedu i ne daju vam mira.

Send this to a friend