Psihologija sama u borbi s vjetrenjačama

Ništa nije snažnije od majke koja ostane sama

Ništa nije snažnije od majke koja ostane sama. Majke koja postaje otac, mama, savjetnik, doktorica, mehaničar, majstor, učiteljica i bankomat poljubaca ali i novca.

Ništa nije snažnije od žene koja ostane sama u borbi s vjetrenjačama.

Savjetima koji pršte sa svih strana, najviše kada ih ne treba. Kada se potkrade neka greška, pa svi imaju nešto za reći. Svi bi oni bolje od nje odgajali, do trenutka kada ih treba, a oni naglo nestanu. Njih nema da se malo osloni na nekoga i odmori dušu.

U tim trenutcima najviše osnaži uz molitve svakodnevne na koljenima i gladna jer posti. Ništa nije veće od majke koja ostane sama, sama sa svojim malim svjetovima protiv svijeta. Svijeta koji komentira, miješa se, nadodaje, laže, prevrće bez imalo srama i straha od Boga i budućnosti. Njena ramena umorna od krsta čitav život, nasmijano lice i sreća i na najmanji uspjeh i korak svoga djeteta. Duša joj ispunjena na svaki zagrljaj i poljubac nakon svakodnevnih borbi i uloga oca, majke, mehaničara, savjetnika, prijatelja, bankomata poljubaca.

Ništa nije snažnije od žene koja ostane sama.

Sama na Božiće, Uskrse, rođendane godišnjice svadbe kada najviše u izražaj dođe njena samoća s kojom je ostala negdje na polovini života. Od tad se bori sama s mušicama svoje djece, njihovim problemima ali i računima, kvarovima, bankama, veš mašinama, djelovima za auto i odvodnim cijevima. Sve nauči s godinama sama i baš nikakav problem više je ne može slomiti. Samo je osnaže i zato ništa nema snažnije od žena koje su ostale same. Njihova su lica umorna, no i dalje prepuna brižnosti i ljubavi. Prepuna razumijevanja. Prepuna neke smirenosti.

A ruke koje krase životni žuljevi najljepše dižu s podova i miluju. Jer majka je na kraju svih borbi uvijek ona žena od koje niko nije nježniji i brižniji. Od koje te niko na svijetu ne može više ljubiti. I sve je ona. Otac i brat i prijatelj. I vozač i doktor i savjetnik. Bankomat i slušatelj. Kritičar i motivator. Učiteljica i čistačica. Voditelj finansija i automehaničar. A najviše od svega je žena od koje najviše učiš. Inspiracija i uzor.

5

avatar
1000
1
4
0
 
5
IstinaIstinaDinaaaaaRealnaSofronije
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sofronije
Gost
Sofronije

Sve u svemu najžalije je što u današnje vreme te iste majke se same odluče na takav korak, jer pored toga što su žene i majke žele da budu i slobodne devojke…

Realna
Gost
Realna

Ne kvarite ovu pricu ,nazalost ima nas i takvih.
A majke ,udovice koje same podizu svoju djecu su vrijedne postovanja.
One treba da primaju nacionalnu penziju.
A svjedoci smo kako je sve bilo.
Da niko nije pomenuo tu kategoruju majki.
Sramota.

Dinaaaaa
Gost
Dinaaaaa

Sofronije, komentar ti uopste nije na mjestu…..Zalosno je sto ima ljudi koji i danas u dvadeset prvom vijeku razmisljaju na takav nacin…

Istina
Gost
Istina

A, neka, modern(i)a!

Istina
Gost
Istina

Tako je, pomamljene fufe… Tu naravno izuzeti treba dobre zene koje su u tu situaciju dosle kontra svoje volje…

Send this to a friend