Psihologija

Optička iluzija: Prvi simbol koji vidite otkriva vaše strahove

Da li vaši strahovi potiču iz djetinjstva, odnosa sa roditeljima ili nečeg trećeg? Naša podsvijest skriva mnoge emocije kojih možda nismo ni svjesni. U psihologiji postoje testovi koji pomažu da otkrijemo najdublja osjećanja, a jedan takav očekuje vas u nastavku. Šta prvo vidite na fotografiji? Tu leži odgovor na pitanje čega se plašite…

Djevojčica

Vaše potisnute emocije najvjerovatnije potiču iz djetinjstva. To može biti trauma iz tinejdžerskog perioda, ranog djetinjstva ili čak samog početka života. Odnos s majkom je ključan za emocionalni razvoj. Recimo, ako je dijete provelo previše vremena u bolnici daleko od majke ili je od majke dobijalo vrlo malo (ili čak nimalo) ljubavi tokom djetinjstva, moguće je da se to nesvjesno reflektuje u razne strahove, npr. u strah od donošenja odluka.

Leptir

Leptir je simbol kojem se pripisuju razna značenja. Prema tumačima snova, svijetli i šareni leptir je znak nade, novih događanja u životu. Tamni leptir sa svijetlim tragovima na krilima, baš kao ovaj s fotografije, povezuje se s propuštenom prilikom za kojom žalimo. Takođe, leptir bi mogao da ukazuje na prokockano povjerenje ili nesvjesni strah od smrti.

Jagoda

Ako ste prvo ugledali jagodu, to može da ukazuje na to da strahujete da će se vaša ljubavna veza loše završiti ili ćete se zaljubiti u nekoga ko nije za vas. Ljudi koji imaju ovakve strahove, često su u odnosima za koje misle da nemaju budućnost. Moguće je da je to povezano s lošim odnosom roditelja.

Lobanja

Lobanje zapravo na slici nema, već se radi o optičkoj iluziji u kojoj ostali motivi kreiraju oblik lobanje. Ako ste je vidjeli to pokazuje kako vas je strah da ćete se razočarati u druge ljude. Tu se može raditi i o strahu od vlastite smrti ili smrti bliske osobe. Uzrok tom strahu možda je situacija iz prošlosti u kojoj ste se osjećali bespomoćno.

Dva drveta

Stablo je simbol naših korijena, a u ovom slučaju, dva stabla čine most koji može ukazivati na to da unutar vas postoji sukob koji još niste uspjeli da razriješite. Dileme, strahove ili sukobe s kojima se borite i nikako ne pronalazite rješenje za njih, ukloićete lakše ako zamolite nekoga za pomoć, nekoga ko će sve sagledati bez predrasuda.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Ja samo vidim clickbait.

, , ,
Gost
, , ,

A sunce?

Nebitno
Gost
Nebitno

Znači da se ne plašimo ničega 🙂

Send this to a friend