Psihologija

Pet koraka da od svega što vam je mrsko napravite zabavu

1. Walk me up

Znamo. Svi mrzimo da se budimo rano ujutro. Ali, i to se uz malo truda može pretvoriti u zabavu. Jednostavno namjesti da te uvijek budi neka smiješnamuzika ili preuzmi aplikaciju Walk me UP – uz nju će tvoj alarm zvoniti sve dok ne uzmeš telefon i kreneš da igraš!

2. Od učenja napravi žurku

Bitno je da učiš, ali je još bitnije da praviš pauze prilikom učenja kako bi kasnije bio/la što efikasniji/a. Podesi tajmer na svom mobilnom na svaka dva sata. Kada telefon zazvoni pusti svoju omiljenu pjesmu, uzmi olovku umjesto mikrofona i iskači se. Po završetku pjesme – povratak na učenje!

3. Zabavi se i na poslu

Dok sjediš za stolom ne baviš se sportom, to je jasno. Zato sa vremena na vrijeme ustani kako bi održao/la super formu! Postoje odlične vježbe koje se rade uz pomoć radnog stola i zovu se deckersize! Prati uputstvo i uživaj.

4. Odlazak na fakultet može da bude smiješan

Dok se voziš prevozom na posao ili fakultet ne treba nikako da se dosađuješ! Tvoj put može uvijek da bude zabavan! Na telefonu izaberi svoj omiljeni podcast stand-up komičara ili neke Instagram klipove. I slobodno se smij – svi će te primijetiti.

5. Okupi društvo

I na kraju, sve što treba da radiš a što ne voliš, kao na primjer spremanje sobe, uz društvo može da postane zabava. Pošalji grupnu poruku svojim drugarima da organizuješ proljećno spremanje sobe, a svima koji dođu pripremi nagradu!

Send this to a friend