Psihologija

Pet znakova da će vam se život promijeniti

Promjena može biti pozitivna ili negativna, ali jedno je sigurno nešto će se promijeniti u vašem životu.

Iako nam se često čini da nikad nećemo biti potpuno srećni i bezbrižni, ne treba da gubite nadu. Život nas svakodnevno stavlja na razna iskušenja, a na nama je kao ćemo sve to prevazići. Kada nam se zatvore jedna vrata, druga će se sigurno otvoriti.

Postoji pet znakova koja nam ukazuju da brzu promjenu u našem životu, piše 24.hr.

1. Postalo je nepodnošljivo

Osjećate ljutnju koja prevazilazi granice normalnosti. Svaka sitnica vas pogađa, sve vas nervira toliko da neke stvari za vas postaju nepodnošljive.

Naime, postoji određena količina negativnosti sa kojom možemo da se suočimo, ali u jednom trenutku postaje previše i promjena je neophodna.

2. Osjećate se izgubljeno

Najbolji način da pronađete sebe je da najprije izgubite ono što jeste sada. Kada ste izgubljeni tada nemate smjer kojim idete, a kada nemate smjer, ne postoji ni želja. Kada nemate želja, vama zapravo ništa ne treba, a to je trenutak kada se otvara vaša duša i počinje da vas usmjerava.

Ovo je pravi trenutak da slijedite svoj unutarašnji glas. On vas vodi do promjene koja će vam pomoći da uskladite svoj um, tijelo, srce i dušu.

3. Izlazite iz svoje zone sigurnosti

Različiti periodi u životu mogu da se svedu na dva osnovna ciklusa. U jednom periodu život je prepun avantura, druženja s prijateljima i porodicom.

Sa druge strane, postoji period, obično duži, kada se ne događa baš ništa. Tada nastupaju čak i neke vrste depresije. To je period kada ljudi, možda i nesvjesno, preispituju sami sebe i svoj život.

Trenuci u životu kada se ne događa ništa posebno su prilika za emocionalni, psihološki i duhovni rast dok se razdoblja aktivnosti i vanjskih impulsa manifestuju kao nova iskustva, putovanja i širenje vlastitih horizonata. Kada izađete iz svoje zone sigurnosti u kojoj živite, tada ćete imati osjećaj kao da ste se ponovno rodili.

4. Istovremeno ste uplašeni, uzbuđeni i zabrinuti

Tada definitivno osjećate da će vam se dogoditi nešto veliko u životu, zato i osjećate strah, uzbuđenje i zabrinutost u isto vrijeme. Ovaj period slijedi nakon što ste izašli iz svoje zone sigurnosti. U ovoj fazi ne znate što će vam se sa životom dogoditi, ali osjećate da ste na pravom putu i ne možete da dočekate da dođete do cilja.

5. Doživljavate značajne slučajnosti

Značajne slučajnosti su suptilni tragovi koji mogu da budu smjernica, upozorenje, inspiracija ili potvrda da ste na dobrom putu. To znači da je ono što radite, mislite ili osjećate u skladu sa vašim psihološkim rastom. Npr. razmišljali ste o davnom prijatelju i zatim ste ga sasvim slučajno sreli u gradu.

Ukoliko to počne da vam se događa, to je znak da treba da promijenite sebe ili stvari oko sebe, jer upravo prolazite kroz vrijeme promjena koje će vas preobraziti zauvijek. Promjena može biti pozitivna ili negativna, ali kakva god da je, mora da se dogodi za vašu bolju i ispunjeniju budućnost, piše consciousreminder.com.

Send this to a friend