Psihologija

Počeo je retrogradni Merkur: Izbjegavajte osjetljivu komunikaciju i donošenje odluka

Foto: GaudiLab/Shutterstock

Posljednji retrogradni Merkur ove godine počeo je danas i trajaće do 02. januara 2024. godine.

Ako vam od danas ne bude išlo sve od ruke i budete imali problem u komunikaciji sa drugima znajte da za to astrologija ima objašnjenje.

Četvrti po redu ujedno i posljednji retrogradni Merkur ove godine počeo je danas, 13. decembra, a astrolozi kažu da se njegov uticaj osjeća i danima prije nego što je krenuo retrogradnom putanjom.

Merkur je planeta komunikacije, uma i sjećanja, a kada je retrogradan svi ovi aspekti postaju problematični. Tada se sve uspori, ljudi postaju nervozni i razdražljivi jer stvari ne idu po planu pa iako nam se čini da idemo unazad, treba ostati pribran jer je to samo privid.

Na koje aspekte utiče retrogradni Merkur?

Kada je Merkur retrogradan ovo je vrijeme koje može da bude katastrofalno za komunikaciju i putovanja kao i za sve aspekte za koje se smatra da njima vlada planeta Merkur.

U ovom periodu astrolozi često savjetuju da izbjegavamo putovanja, osjetljivu komunikaciju i donošenje odluka. Tehnologija se kvari. Letovi se odložu. Tekstovi se pogrešno tumače. Nije dobro vrijeme da se započne nešto novo jer će sporazumi sklopljeni tokom ovog perioda vjerovatno dovesti do poblema s jedne ili druge strane.

Takođe u ovom periodu dolazi do neslaganje sa voljenima, mogli biste se vratiti starim obrascima ili odnosima – ili ponoviti grešku koju ste ranije pravili.

Horoskopske preporuke i savjete ne treba shvatati naročito ozbiljno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
kiriku
Gost
kiriku

Neka, nemojte. Neko će da povjeruje u ovo.

Marko
Gost
Marko

Meni je sve ovo djelovalo neozbiljno, cus retrogardni merkur…al onda kad vidis da ti sve ide naopako, pa povezes sa tom situacijom, onda shvatis da tu ima nesto i da je bolje za neke vaznije odluke i planove da sacekas da prodje taj period, i onda nastavis po starom…

Zviždač
Gost
Zviždač

Sad najbolje da umremo do 2.1.2024.
Opreza uvjek treba za sve,ali bez horoskopske šizofrenije,ako može…
Hvala.

Spirite
Gost
Spirite

Retrogradan je nama non stop.

Send this to a friend