Psihologija Psihijatar Samuel Dankel tvrdi

Položaj u kome spavate sa parterom može mnogo toga da otkrije o vašoj vezi

Način na koji spavate sa partnerom može mnogo toga da kaže o vašoj vezi. Psihijatar, Samuel Dankel, je u svojoj knjizi „Pogledi spavanja“ proučavao šta položaji spavanja govore, a ono i danas privlači veliku pažnju. Ovako on tumači položaje koji parovi zauzimaju.

Okrnuti jedno ka drugom

Ovim položajem par pokazuje naklonost i emocionalnu predanost. Partneri se drže na maloj udaljenosti. Nakon otvaranja očiju, oni će se odmah ugladati jedno drugo, pa to ovaj položaj čini vrlo moćnom metodom za približavanje.

Oblik kašike

Ovaj položaj par žbližava na emotivnom i psihološkom nivou. Muškarac, po pravilu, leži iza žene, demonstrirajući svoj dominantan položaj. Ovako partneri na najbolji način mogu da osjete bliskost sa voljenom osobom.

Leđa o leđa

U ovom položaju partneri se dodiruju leđima i ne pomjeraju se tokom noći. Par bira sebi udoban položaj, a pritom ne izbjegava kontakt sa tijelom. Najčešće je takvo držanje tipično za parove koji su duže vrijeme u vezu i osjećaju se sigurno sa partnerom.

Zagrljeni

Ovaj položaj znači nevjerovatnu ljubav među partnerima. Ovaj položaj je tipičan za parove na početku veze. Parovi koji spavaju u ovoj pozi su sigurni u partnerovu ljubav i vrlo su privrženi jedno drugom.

Na ramenu

Muškarac leži na leđima, a žena leži na boku sa obrazom prislonjenim na grudi partnera. Takav položaj simbolizuje nježnost, jedinstvo u odnosima i povjerenje.

Svako na svojoj strani kreveta

Leđa partnera se ne dodiruju. Prvo tumačenje je da je takav položaj uobičajen za sve parove koji se iznenada svađaju prije spavanja, kao i kada ne žele da komuniciraju. Stalno i potpuno odsustvo fizičke intimnosti tokom spavanja podsvjesni je nagovještaj da se negdje u vezi krije problem.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
awetinjaНиггаAnonimuskomentator
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
awetinja
Gost
awetinja

Najbolje je kad smo oboje budni cijelu noć

Нигга
Gost
Нигга

Ово може само ако је клима у соби на 17

komentator
Gost
komentator

Ovo objasnjenje vam ne vazi za Podgoricu ljeti, odje niko ne spava zagrljen sa zenom jer bi se probudili u lokvi znoja

Anonimus
Gost
Anonimus

Tacno tako poubijali bi se od vrucine no bi bilo najbolje spavati u dva kreveta sto god to znacilo!

Send this to a friend