Psihologija

Priča za 60 sekundi, kako da pronađete ljubav svog života

Zarobljeni u začaranom krugu svakodnevice? Samo malo mudrosti dovoljno je da se život vrati na pravi put…

“Kako da izađem iz začaranog kruga prazne svakodnevice u kojoj nema ni ljubavi ni sreće?”, pitao je čovjek mudraca.

“Iz kruga možeš izaći samo na onom mjestu gdje se spajaju početak i kraj!”, odgovorio mu je mudrac.

Čovjek se duboko zamislio i krenuo u potragu za mjestom gdje se nebo spaja sa zemljom, ali horizont je uvijek bio na istoj udaljenosti. Umoran od svega, sjeo je na obalu okeana, misleći da je stigao do kraja svijeta. Riječi mudraca odzvanjale su mu u glavi.

Dugo je sjedio na obali posmatrajući sunce i oblake, a noću mjesec i zvijezde i konačno vidio svoju prošlost i budućnost kako se stapaju u sadašnjem trenutku i oblikuju njegov život.

Znao je odgovor. Ne postoji mjesto na svijetu gdje se počeci spajaju s krajevima, ali na svakom mjestu kraj se uliva u novi početak u jednom određenom trenutku. Ponovo je potražio starca koji ga je uputio ka horizontu, odlučan u namjeri da ovlada vremenom i sazna u kom trenutku može da se oslobodi loše sreće.

“Sada znam gdje se spajaju početak i kraj, šta treba da radim?”, čovjek je pitao mudraca.

Mudrac je odgovorio:

“Ako je tvoja prošlost ispunjena patnjom, sačekaj trenutak kad sunce na horizontu krene da se penje i tada ostavi svu patnju iza sebe.

Ako si u prošlosti bio rob loših navika, sačekaj da sunce krene da se penje i u naredna tri dana radi samo ono što želiš da radiš do kraja života.

Ako je tvoja prošlost ispunjena mučnim odnosima, tada potraži neke nove ljude i kreni s njima u svoju budućnost, a sve ostale ostavi iza sebe i ne gledaj unazad.

Ako u tvom životu nije bilo radosti, tada uradi bilo šta što će te učiniti srećnim, koliko god da je to mala stvar, ona će se proširiti na cijelu tvoju budućnost.

Ako u tvom životu nije bilo ljubavi, u tom trenutku s čežnjom pogledaj u sunce i srešćeš ljubav svog života.”

Čovjek se zahvalio i otišao svojim putem. Nikada više nije posjetio mudraca!

Ostavite stare muke da ostanu iza vas, a sa sobom nosite samo ono čime želite da ispunite svoju budućnost. Ako to činite, srešćete ljubav svog života! Barem tako kaže stara legenda o čovjeku i mudracu…

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
ZenaGoran
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zena
Gost
Zena

Divna prica, istinita!

Goran
Gost
Goran

Naslov sa pricom nema veze, iako nije losa prica. Poucna, za vrijeme od oko 100 godina unazad

Send this to a friend