Psihologija

Psovanjem, vikanjem i ispijanjem piva do ravnoteže

Joga je opuštajuća, meditativna vježba, koja vas priprema za ostatak dana, ali sada je moguće postići isti rezultat radeći potpuno suprotne stvari.

“Rage Yoga” – “joga bijesa” ima ideju da smiri i dovede u ravnotežu psovanjem, vikanjem i ispijanjem piva!

Lindsi Istas, osnivač pravca “Rage Yoga”, objašnjava na svom sajtu, a prenosi Distractify.com, da je njen metod praksa koja uključuje istezanje, pozicione vježbe i loš humor, sa ciljem postizanja dobrog zdravlja i dostizanja “zena”. “To je više od puke vježbe, ’Rage Yoga’ je stil života”, navodi instruktorka.

Lindsi objašnjava da se na redovnom času joge osjećala kao da tu ne pripada.

“Osjećala sam se kao da stojim u biblioteci punoj gimnastičara”, pokušala je da objasni. Tada je odlučila da osmisli nov pravac. Kaže da joj je on veoma pomogao.

“Kroz praksu sam uspostavila snažnu vezu između tijela i uma i počela dodatno da cijenim svoje tijelo. Naučila sam kako da usporim um, kako da se dobro osjećam u svojoj koži. Pomogla mi je da izliječim zavisnost i da riješim mnoge druge lične probleme”, rekla je.

Ešli Duzić, instruktor “bijesne joge” na Braš Brueriju u Hjustonu, rekla je da je mnogim ljudima potrebno da nauče da otpuste šta je nepotrebno i da se oslobode “onoga što im je višak”.

Ona je naglasila da je ljutnja efikasan način da stupimo u kontakt sa samim sobom.

“Joga sama po sebi podrazumijeva ujedinjavanje, jedinstveno spjanje sa samim sobom. Do toga se ne dolazi samo umirenjem, meditiranjem, vježbanjem u tišini, kako mnogi smatraju”, kaže Ešli.

“Svi smo zbog nečega ljuti i u sebi predugo čuvamo bijes. Ovaj metod omogućava da se oslobodite ljutnje i frustracija na zdrav način, a zatim sve to isperete”, objasnila je.

Send this to a friend