Psihologija

Retrogradni Merkur je konačno krenuo naprijed: Ovim znakovima će svanuti

Foto: Shutterstock

Merkur, planeta komunikacije i logičkog rasuđivanja, krenula je svojim direktnim hodom, tako da donosi olakšanje za sve horoskopske znakove.

Ipak, pojedini znakovi su bili na jačem udaru retrogradnog Mekrura, tako da će im konačno svanuti.

Bik

Za Bikove, koji cijene stabilnost i pouzdanost, retrogradni Merkur može biti posebno izazovan period, pogotovo kada je riječ o finansijama i ličnim vrijednostima. Kako se ovaj period približio kraju, Bikovi mogu da očekuju postupno smirivanje finansijskih turbulencija. S dolaskom stabilnijeg perioda treba da iskoristite svaku priliku za organizaciju finansija i planiranje budućih investicija.

Blizanci

Blizanci, znak kojim vlada Merkur, svaki njegov retrogradni ciklus osjećaju intenzivnije od ostalih znakova. Problemi u komunikaciji, zbrka u planovima i nesporazumi s bliskim osobama mogu stvarati frustracije. Kraj retrogradnog Merkura donosi im poboljšanje u komunikacijskim vještinama, čime se otvara put za efikasnije i jasnije izražavanje misli i ideja.

Vaga

Vage, koje teže harmoniji i ravnoteži, mogu da primijete da su njihovi međuljudski odnosi posebno osjetljivi tokom retrogradnog Merkura. Završetak retrogradnog ciklusa za Vage znači smanjenje napetosti i poboljšanje odnosa s partnerima i saradnicima. Ovaj period treba da se iskoristi za rješavanje nesuglasica i obnavljanje starih veza.

Strijelac

Strijelčevi, poznati po svom optimizmu i želji za širenjem horizonta, mogu da se osjećaju kao da zaostaju tokom retrogradnog Merkura, posebno u aspektima karijere i obrazovanja. S nadolazećim završetkom ovog turbulentnog perioda, Strijelčevi mogu da očekuju ubrzanje u profesionalnom razvoju i obrazovnim naporima. Bilo da je riječ o učenju novih vještina ili pokretanju novih projekata, sada je idealno vrijeme za akciju.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Bole
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bole
Gost
Bole

Kakve veze ima astrologija sa psihologijom? Uvedite rubriku “za manje-inteligentne” i tu stavljajte astrologiju, zadrugu, estradne zvijezde i njihove probleme i afere.

Send this to a friend