Psihologija

Retrogradni Merkur se bliži kraju: Za četiri horoskopska znaka svanuće nova zora

Foto: Shutterstock

Kako se ovaj turbulentni period, koji se završava 25. aprila, bliži kraju, četiri horoskopska znaka konačno mogu da odahnu zbog nadolazećih promjena.

Svaki put kada se Merkur nađe u svojoj retrogradnoj fazi, mnogi od nas osjete talas anksioznosti zbog mogućih nesporazuma, problema ili nerazumijevanja u komunikaciji. Ali kako se ovaj turbulentni period, koji se završava 25. aprila, bliži kraju, četiri horoskopska znaka konačno mogu da odahnu zbog nadolazećih promjena.

Bik

Za Bikove, koji cijene stabilnost i pouzdanost, retrogradni Merkur može biti posebno izazovan period, posebno kada su u pitanju finansije i lične vrijednosti. Kako se ovaj period bliži kraju, Bik može očekivati postepeno ublažavanje finansijskih turbulencija. Sa dolaskom stabilnijeg perioda, trebalo bi da iskoriste svaku priliku za organizovanje finansija i planiranje budućih investicija.

Blizanci

Blizanci, znak kojim vlada Merkur, osjećaju svaki retrogradni ciklus intenzivnije od drugih znakova. Problemi u komunikaciji, zbrka u planovima i nesporazumi sa bliskim ljudima mogu stvoriti frustraciju. Kraj retrogradnog Merkura im donosi poboljšanje komunikacijskih vještina, što im otvara put za efikasnije i jasnije izražavanje misli i ideja.

Vaga

Vage, koje teže harmoniji i ravnoteži, mogu otkriti da su njihovi međuljudski odnosi posebno osjetljivi tokom retrogradnog Merkura. Završetak retrogradnog ciklusa za Vagu znači smanjenje napetosti i poboljšanje odnosa sa partnerima i kolegama. Ovaj period treba iskoristiti za rješavanje nesuglasica i obnavljanje starih veza.

Strijelac

Strijelac, poznat po svom optimizmu i želji da proširi svoje vidike, može se osjećati kao da zaostaje tokom retrogradnog Merkura, posebno u pogledu karijere i obrazovanja. Sa približavanjem ovog turbulentnog perioda, Strijelac može očekivati ubrzanje u svom profesionalnom razvoju i obrazovnim naporima. Bilo da se radi o učenju novih vještina ili pokretanju novih projekata, sada je idealno vrijeme za akciju.

Send this to a friend