Psihologija

Roditeljima više stresa uzrokuje neuredan dom nego bilo šta drugo

Mnogo je razloga zbog kojih je stresno biti roditelj, a ako je suditi prema rezultatima istraživanja koje je sprovela platforma za roditelje Childcare.co.uk roditeljima najviše stresa uzrokuje neuredan dom.

Čak 60 posto ispitanih izjavilo je da im je stresnija zabrinutost zbog neurednog doma nego pomisao da bi mogli izgubiti dijete u gomili, što je najstresnije za samo 16 posto ispitanih.

Više od 60 posto ispitanika reklo je da je njihovo mentalno zdravlje loše otkako su postali roditelji, a 38 posto ispitanika vjeruje da je njihovo mentalno zdravlje negativno uticalo na njihove roditeljske sposobnosti u nekoj fazi.

“Nadam se da će ovo istraživanje motivisati roditelje da razgovaraju o stresu, ali i mentalnom zdravlju kako bi pronašli podršku koja im je potrebna”, rekao je Richard Conway, osnivač platforme za roditelje Childcare.co.uk.

Ovo istraživanje objavljeno je nakon što je Udruženje za mentalno zdravlje objavilo statisiku prema kojoj se otprilike 68 posto žena i 57 posto muškaraca suočavalo s mentalnim problemima nakon što su postali roditelji, piše Independent.

Send this to a friend