Psihologija

Runske kapi, drevna primjena biljnih esencija Runa

Veza indoevropske tradicije Runa i određenih biljnih kultura. Drevna znanja i običaji i prirodni runski slijed. Sanskrt, univerzalni prajezik čitavog čovječanstva, dat je kao mogući korijen imena svake pojedine Rune, gdje je sličnost sanskrtske riječi sa zvukom i značenjem Rune uglavnom očigledna. Način života drevnih evropskih predaka i njihov pogled na svijet.

O svemu ovome piše Dejan Milosavljević muzičar iz Beograda, koji je objavio knjigu “Runske kapi” u izdanju ”Pešić i sinovi”.

Milosavljević je dugogodišnji praktičar Bahovih esencija, sa svojom suprugom muzičarkom Aleksandrom Radić konsultacije i Reiki tretmane radi u Beogradu.

“Brahma-bhūta Reiki je tehnika iscjeljenja zasnovana na drevnoj istočnjačkoj tradiciji danas poznatoj kao Ćigong. Najzaslužnija osoba za širenje sada već poznatog sistema po imenu Reiki je Mikao Usui, japanski sveštenik iz škole Tendai Budizma. Sam sistem je, međutim, od davnina pošao iz Indije zajedno sa vedskom i budističkom misli, pa je vjekovima prenošen po zemljama Istoka, oblačeći se u ruha raznih lokalnih tradicija: Tao, Zen, Šinto, itd. Brahma-bhūta Reiki je jednostavna i efektna tehnika iscjeljenja, koja nosi duh i ruho vedske kulture, Majke svih kultura”, objašnjava Milosavljević za CdM.

 

Više decenija se bavi Vesdkim znanjem i filozofijom ali i muzikom posjedujući apsolutni sluh, širokog vokalnog opsega i vokalne mimikrije, ali i multi instrumentalista (harmonika, klavir, svi klavijaturni instrumenti, gitara, bas gitara, mridanga, tabla, karotali i razne druge perkusije) prirodno da je njegovo životno opredjeljenje i muzika kao i alternativni načini poboljšanja kvaliteta života. Član je muzicke grupe “Akshar Bhajan Band”.

Vedska kultura nas uči da je muzika izraz nevidljive veze između čovjeka i prirode, duhovne i materijalne. Akshar Bhajan Band njeguje ovaj duhovni aspekt.

Milosavljević je uspješno sarađivao sa sljedećim imenima: Vlatko Stefanovski, Kornelije Kovač, Radomir Mihajlović Točak (Smak), Dragan Jovanović Krle (Generacija 5), Josip Boček (Korni Grupa), Miodrag Bata Kostić (Yu Grupa), Milutin Vasović Vaske (Sedmorica Mladih), Milivoje Mića Marković, grupa “Galija”, grupa “Zabranjeno Pušenje”, Tanja Jovićević (Oktobar 1864), Zorana Pavić, Maja Odžaklijevska, Željko Bebek, Vlada Marković (Vlada & Bajka), Miki Jevremović, itd. itd. U Njemačkoj je sarađivao sa Boy Georgeom i njegovim tadašnjim bendom “Jesus loves you”, kao i sa Reggae bendom iz Hannovera “The Vision”.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend