Psihologija

Savjeti kako da prestanete da brinete o stvarima koje ne možete kontrolisati

Da li biste mogli reći da većina stresa dolazi samo iz načina na koji razlišljate? Pročitajte neke jednostavne savjete kako da taj problem riješite.

1. Ne možete kontrolisati sve što vam se događa, ali možete kontrolisati način na koji reagujete. A u vašoj reakciji je vaša najveća moć. Da, većina vašeg stresa dolazi izravno od načina na koji razmišljate i reagujete, a ne od načina života. Prilagodite svoj stav i sav dodatni stres će nestati.

2. Nemojte se brinuti o tome hoće li biti problema, piše Spirtual posts. Biće ih dosta, a vi ćete proći kroz svaki od njih.

3. Ako se previše brinete o onome što će biti i razmišljate o onome što je moglo biti, ignorisaćete i potpuno propustiti ono što jeste. Shvatite da je briga zloupotreba vaše nevjerovatne kreativne energije. Umjesto da zamišljate najgore, zamislite najbolje i kako možete doći do toga.

4. Danas je izbor. Danas odaberite milost umjesto nestrpljivosti, ljepotu umjesto negativnosti i prisutnost umjesto panike.

5. Ne postoji apsolutno ništa vezano za vašu sadašnju situaciju – čak ni aspekti koje ne možete kontrolisati – što vas sprječava da napredujete korak po korak.

6. Živi ste i dišete pa se tako i ponašajte. Pustite sve što nije kako treba i iskoristite ono što je ispravno. Učinite da se stvari dogode, a zatim pustite da se događaju. Naučite, prihvatite, istražite, stvarajte i doživite, svaki dan, jedan mali korak u isto vrijeme.

7. Budite svjesni. Duboko dišite. Stvari na kraju postaju najbolje za ljude koji izvuku najbolje iz načina na koji se stvari dogode.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

Ovo je odličan tekst!

anonymous
Gost
anonymous

Ja imam problem sa ovim – perfekcionista, control freak, risk-oriented mindset…

Send this to a friend