Psihologija

Stiže retrogradni Merkur i ne piše se svima dobro

Spremite se za probleme

Retrogradni Merkur nam se približava, a evo na koji način će uticati na nas, šta će sve donijeti i koje promjene prouzrokovati.

Merkur ulazi u retrogradni period svaka tri do četiri mjeseca, a u narednom periodu to će se desiti 10. maja i trajaće sve do 3. juna. Merkur će za to vrijeme biti retrogradan u znacima Blizanaca i Bika. Dok je u Blizancima, možete očekivati da će se pojaviti problemi u komunikaciji, svađa na poslu, sa voljenima…

Dok je u Biku, Merkurova retrogradnost će uticati na materijalne stvari, na prihode i rashode, ali i na sliku koju imamo o sebi, na naše samopouzdanje.

Poremećeni planovi

Vrijeme i retrograni Merkur ne idu zajedno, za vrijeme njegovog trajanja mnogo planova će biti otkazano, neki čak i u poslednjem trenutku. Lako se može desiti da zaboravite na neki važan sastanak ili da se loše organizujete pa ne stignete. U ovom periodu raspored neće biti od velike koristi, a možete očekivati i haos u saobraćaju.

Sukobi u komunikaciji

Merkur upravlja komunikacijom, pa kada je retrogradan, velika je vjerovatnoća da dođe do nesporazuma, da loše protumačimo informacije od drugih ili čak da kažemo nešto što ne mislimo. Razmislite prije nego što progovorite i mudro birajte riječi! Dobro razmislite prije neko što pritisnete „send“ da pošaljete poruku.

Izbjegavajte pokretanje novih projekata i potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora, donošenje važnih odluka, kupovina ili započinjanje novih projekata nije preporučljivo tokom retrogradnog perioda Merkura. Velike su šanse da ćemo propustiti neke važne detalje, da ćemo se zbuniti, donijeti lošu, impulsivnu odluku zbog koje kasnije možemo zažaliti. Pokušajte da odložite sve velike nove poduhvate ili dogovore dok se retrogradnost ne završi.

Napravite rezervni folder

Pošto Merkur upravlja informacijama, čuvajte svoje papire, podatke, može se desiti da vam se pokvari kompjuter ili telefon. Najbolji savjet je da napravite rezervne kopije svih vaših datoteka.

Šta će biti dobro tokom ovog perioda?

Retrogradnost Merkura nije sama po sebi loša stvar — ako znate šta da očekujete i preduzmete odgovarajuće mjere predostrožnosti, možete je koristiti da vidite gdje ste, dokle ste stigli, u kom pravcu idete. Uložite dodatni napor da usporite, da razmislite o svemu. Introspekcija je uvijek dobra. Znakovi na koje će najviše uticati:

BLIZANCI – Retrogradni Merkur donosi vam probleme oko stana ili jednog roditelja. Sve što budete završavali biće otežano, tako da je najbolje da se strpite sa važnim odlukama do 4. juna.

BIK – Rasijanost, nervoza i problemi i komunikaciji! Čuvajte se lažnih obećanja, ali i budite oprezni u saobraćaju.

STRIJELAC – Na emotivnom planu imaćete problem da razumijete osobu koju volite. Očekivaćete konkretan plan sa osobom koju volite, a to će se odlagati.

ŠKORPIJA – Druga polovina maja će vam teško pasti u emotivnom smislu. Niti ćete vi razumjeti partnera, a ni on vas.

DJEVICA – Poslovne komplikacije do 24.juna. Očekujte nerazumijevanje i kašnjenje pregovora.

LAV – Vi ćete pretrpjeti negativan uticaj retrogradnog Merkura od 24. maja kada bude u Biku, pa treba da se spremite za odlaganje poslovnih planova.

Ono što je zanimljivo jeste da će retrogradni hod Mekura da se poklopi sa ulaskom Jupitera u Ovna 10. maja, što drugim riječima govori da će ljudi željeti brza rješenja, ali im to do 4. juna nikako neće polaziti za rukom.

Send this to a friend