Psihologija

Stiže retrogradni Merkur u Djevici, najviše će uticati na ova četiri znaka

Stiže retrogradni Merkur u Djevici

Retrogradni Merkur u Djevici uvodi prilično jedinstvenu dinamiku koja može uticati na ljude drugačije na osnovu njihovih horoskopskih znakova. Iako svi doživljavaju uticaje retrogradnog Merkura u određenoj mjeri, određeni znakovi su podložniji njegovim energijama tokom ove faze.

Inače zemljani znak kojim vlada Merkur, Djevica je poznata po svojoj pažnji prema detaljima, prizemnoj praktičnosti i snažnoj želji za urednošću.

Kako se Merkur, planeta komunikacije i intelekta, kreće retrogradno upravo u ovom znaku, takve osobine će postati pojačane, što će nas navesti da s većom pažnjom pregledamo različita područja našeg svakodnevnog života.

Komunikacija

S retrogradnim Merkurom u Djevici komunikacija se dramatično mijenja. Izražavanje može biti otežano jer se neslaganja i nedostatak komunikacije povećavaju.

Ova retrogradna faza nas navodi da razmišljamo o našim stilovima komunikacije, podstičući nas da budemo promišljeni u odabiru riječi i da posvetimo pažnju neverbalnim signalima.

Svakodnevna rutina

Retrogradni Merkur u Djevici podstiče nas da preispitamo naše organizacione i praktične pristupe. Možda ovo vrijeme naglašava važnost pedantnosti u našem svakodnevnom radu i rutini, jer i najmanji nemar može dovesti do značajnih posledica.

Djeluje kao nježan podsetnik da preispitamo i osvježimo naše planove, ponovo provjerimo detalje i pronađemo kreativne načine da se nosimo sa svim zamkama koje se mogu pojaviti.

Zdravlje

Zdravlje i blagostanje su u centru pažnje tokom retrogradnog Merkura u Djevici. Astrologija nas poziva da ponovo procijenimo svoje fizičko i mentalno blagostanje, promovišući praksu brige o sebi.

Ovo je period samorefleksije u kojem možemo ispitati svoje rutine, navike i rituale, tražeći poboljšanja koja će uticati na naše blagostanje.

Ljubav

U ljubavnim vezama, retrogradni Merkur u Djevici dovodi do toga da preispitamo način na koji se povezujemo s drugima. To zahtijeva više strpljenja, saosjećanja i empatije, jer neslaganja i razlike mogu lakše isplivati na površinu u ovom trenutku.

Usvajanje otvorene i iskrene komunikacije, omogućava nam da se krećemo kroz svaki potencijalni sukob s milošću i iskoristimo ovu sezonu za jačanje naših odnosa.

Četiri znaka Zodijaka na koje će najviše uticati retrogradni Merkur u Djevici:

Blizanci

Blizanci, kao vazdušni znak, poznati su po svojim komunikativnim sposobnostima i brzom razmišljanju. Međutim, tokom retrogradnog Merkura u Djevici, Blizanci bi se mogli suočiti s izazovima u komunikaciji.

Oni mogu doživjeti neslaganja, imati problema da jasno artikulišu stvari, čak bi se mogli suočiti s tehnološkim kvarovima.

Zbog toga je ključno za Blizance da paze na svoje riječi i još jednom provjere sve informacije prije nego što ih proslijede kako bi izbjegli potencijalna pogrešna tumačenja.

Djevica

Pošto je Merkur retrogradan u njihovom spostvenom znaku, Djevice mogu biti duboko pogođene. Njihova izbirljiva priroda može postati naglašena, što rezultira pretjeranim i samokritičnim razmišljanjem.

Ovaj period može zahtijevati od Djevica da preispitaju svoje ciljeve, odnose i opšti životni pravac.

Za njih je od vitalnog značaja da se bave brigom o sebi, budu ljubazni prema sebi i traže podršku od svojih najmilijih tokom ove introspektivne faze.

Strijelac

Vatreni znak, poznat po svojoj slobodoumnoj, preduzimljivoj prirodi, osjeća efekte retrogradnog Merkura u Djevici koji se ogledaju u njegovom osjećaju za pravac i planiranje.

Njima se mogu događati kašnjenja u putovanju ili smetnje, mogu se suočiti s problemima s papirologijom ili vizama i bore se da organizuju svoje dnevne obaveze.

Ribe

Ribe su sklone da budu pronicljive i podložne emocijama. Dok je Merkur retrogradan u Djevici, vjerovatno će iskusiti pojačane emocije i veću osjetljivost. To može rezultirati neskladom u njihovim odnosima i jasnom potrebom za komunikacijom.

Za Ribe je od vitalnog značaja da se upuste u praksu brige o sebi, uspostave zdrave granice i efikasno saopšte svoje potrebe za očuvanjem harmonije tokom ove vjerovatno burne faze, prenosi Atma.hr.

Send this to a friend