Psihologija Ponekad se usluga plaća novcem a nekad životom

Svako poznanstvo ima svoju svrhu ali i cijenu

Jedan doktor je morao da popravi automobil. Cijena popravke je bila velika, a on i nije baš imao novca. Upravo je dobio bebu, a žena već godinama nije radila. Međutim, automobil mu je bio potreban.

Svi se srećemo s razlogom

Njegov prijatelj mu je preporučio automehaničara. Taj majstor je pregledao automobil i rekao cijenu. Doktor je zabrinuto priznao da neće imati toliko da plati. Automehaničar je ipak popravio kola i nije ništa naplatio.

Ljekar se zahvalio, ali nije mogao cijelu noć da zaspi. Razgovarao je sa svojom ženom i našao način kako da se oduži automehaničaru.

Sjutradan ga je pozvao i zamolio da dođe kod njega u ordinaciju. Odlučio je da ga pregleda i da mu vrati uslugu za uslugu. Automehaničar nije volio bolnice, ali na doktorovo insistiranje je došao na pregled.

Otkrivena mu je opasna bolest za koju automehaničar nije ni znao da ima. Da je čekao još malo, umro bi.

Ljekar se dogovorio sa kolegama i automehaničar je operisan – uspješno i na vrijeme. Spasio mu je život.

Pošto je doktor bio iskusan, vidio je po boji lica i usana automehaničara, kao i po njegovom dahu da sa njim nešto nije uredu. A onda je spasao čovjeku život.

To se često dešava. Ne srećemo se slučajno. U životu morate biti veoma pažljivi. Ako nam neko pruži pomoć, razmislite dobro – sigurno i vi toj osobi možete da pomognete. Razmjene su uvijek moguće između dobrih ljudi. Ponekad je to novac, a ponekad je to i život, kao u ovom slučaju.

Svako od nas treba dobro da razmisli zašto ga je život spojio upravo sa tom osobom. Kada primite dobrotu, obavezno dobrotom vratite!

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
zdravozdravooko moje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zdravo
Gost
zdravo

Zrela osoba ce vam reci; samo cista savjest obezbedjuje mirnu starost odnosno dugovjecnost.

zdravo
Gost
zdravo

“oko moje” tacno je da treba biti pazljiv i zahvalan.

oko moje
Gost
oko moje

Pa što je sada tačno? Ili ovaj tekst ili onaj o izdaji onih koji su vam pomogli ?

Send this to a friend