Psihologija

Tajni izvori sreće

Tražite sve moguće načine da se osjećate bolje i pustite da život bude dobar prema vama kao što i treba da bude. Spremni da uđete u svet uživanja? Ovih deset predloga će vam pomoći u tome:

1. Krećite se

Iako vam ovo može biti odbojno jer samo želite da se zavalite u udoban krevet nakon napornog dana, kretanje i vježbanje podstiče lučenje endorfina tj. hormona sreće koji će zasigurno učiniti da se osjećate odlično.

2. Vizualizujte

Kada zatvorite oči i zamišljate situacije, događaje, okruženje koje vam prija, vaš mozak počinje da vjeruje da je sve to istina i počinjete da se osjećate dobro. Zamislite npr. da se nalazite na plaži dok vam lagani povjetarac miluje lice, osjećate miris mora i čujete talase… Probajte!

3. Slušajte muziku

Pobjegnite na kratko uz zvuke omiljene muzike i povedite sebe na neko posebno mjesto. Opustite se. Život je lijep.

4. Pjevajte i plešite

Zaboravili ste koliko je dobro pjevati i igrati? Nije bitno koliko godina imate, nije bitno kako to radite, samo se prepustite. Pjevajte iz sveg glasa i igrajte kao da vas niko ne gleda! Pustite da iz vas izađe sva energija jer ćete se super provesti i opustiti mišiće na najprijatniji mogući način.

5. Budite sa prijateljima

Ne postoji bolji i brži put da se opustite i napunite dobrom energijom od druženja sa ljudima. Lak i jednostavan način da ostavite brige iza sebe i da se osjećate sjajno!

6. Dopustite sebi „sladak grijeh”

Pojedite čokoladu ili sladoled. Slušajte pjesmu koju svi mrze ali vama se baš dopada. Kupite sebi još jedan par cipela iako ih već imate previše i potpuno je neracionalno da ih kupite. Ako vam to prija – go for it!

7. Igrajte se sa djecom

Djeca najbolje znaju koliko je život jednostavan i lijep. Provedite neko vrijeme sa djecom iz vašeg okruženja kako biste se toga i podsjetili.

8. Oprostite sebi

Ponekad loš osjećaj dolazi kao posljedica nečeg pogrešnog što ste uradili. Šta god da se desilo, ne smijete da ostanete u području krivice i lošeg osjećaja suviše dugo. Oprostite sebi, prihvatite odgovornost, naučite nešto iz toga i krenite dalje! Što prije, to bolje!

9. Pričajte sa sobom

Koliko god ludo zvučalo, ovo vam može dati potrebnu dozu sreće. Održite sami sebi motivacioni govor, podržite sebe ili jednostavno pričajte o danu iza vas. Pričanje sa samim sobom je odličan način da shvatite zbog čega se nekada loše osjećate, kao i da to otpustite.

10. Nađite partnera za relaksaciju

Nađite nekog ko će uvijek da vam govori da treba da se opustite, nekog ko je i sam opušten i pozitivan. Ako nemate nekog u vašem okruženju, potražite uzore na koje možete da se ugledate.

Tagovi

Send this to a friend