Psihologija

Tri snažne prakse za život u trenutku

Kada prihvatimo ko smo sada, tada smo spremni i otvoreni učesnici u plesu života. Kao voljni učesnici, u potpunosti doživljavamo bogatstvo trenutaka u kojima smo. Svaki momenat postaje poklon umjesto prošlih mogućnosti koje smo propustili.

Fokusirajte se na život u trenutku

Dok čitate ove riječi, pogledajte dobro šta se događa u ovom trenutku dok sebi dozvoljavate da sjedite tu i čitate. To je suptilna i snažna promjena kada se usredsredite. Kada usmjerimo naš fokus da napravimo ovu suptilnu promjenu, ovdje i sada ima način da nam se uvuče u kosti i počinjete da živite bogat život u trenutku.

Prava percepcija je put za život u trenutku

Naša percepcija je sočivo kroz koje vidimo sebe i svijet. Tamo gdje odlučujemo da fokusiramo pažnju može izmijeniti naš pogled na svijet ili učiniti da naša vizija bude kristalno jasna. Kako odlučujemo da vidimo sebe, ima smiješan način da oblikuje način na koji nas poimaju drugi. Kako gledamo na život transformiše naš život.

Naša percepcija oblikuje naše misli, osjećanja i akcije. Ako je naša percepcija zamagljena našim dosadašnjim iskustvima, greškama, bolom itd., to može biti izazovno ako želimo da budemo otvoreni za ono što je ispred nas sada. Kada je naš “objektiv” ispunjen brigom i strahom, teško je udisati ljepotu koja postoji u ovom trenutku.

Da bismo prihvatili ko smo zapravo u ovom trenutku, moramo prestati da ponavljanjamo naša dosadašnja prosuđivanja. Moramo se osloboditi naše neprestane brige o budućnosti. Bolja opcija je da se usredsredite na duboko disanje i smjestite u ideju da smo sigurni i bezbrižni.

Poravnanje unutrašnjeg bića

Prihvatanje ko smo u ovom trenutku dolazi kada se usaglasimo sa tim ko smo sada. Trik je da ne komplikujete ono što je savršeno jednostavno i prirodno. Znate kako želite da se osjećate, a zatim osjetite to. Znaj ko najviše želiš biti, a onda budi to.

Otpor, prošlost, budućnost i strah su blokade koje nas sprečavaju da prihvatimo ovo ovdje, sada. Poravnajte se sa sadašnjošću, a zatim se odmah poravnajte sa sadašnjošću. Držite se ovog trenutka. Sada, sada, sada – sve je u redu, sve je tu sada.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend