Psihologija

Zašto je dobro biti slobodna žena u 30-tim godinama

I dalje na svoj singl status gledate kao na nešto loše? Nema potrebe za tim.

Vrijeme je da to prestanete da radite jer ako se samo kratko pogledate u ogledalo, biće vam jasno da pred vama stoji pametnija, jača, iskusnija, sigurnija i samouvjerenija žena nego ikad prije.

Takve ste sigurno postale i kada je u pitanju ljubav, a i brojna istraživanja pokazala su kako se žene po tom pitanju takođe opamećuju u kasnim dvadesetim i tridesetim kada im se mijenja slika idealnog partnera i onoga što žele od života i ljubavi.

Evo zašto vaš samački život u ovim godinama uopšte nije loša stvar.

Možete šta hoćete, s kim i kad god želite

Niko vas ne drži da već sjutra spakujete kofere i otputujete negdje pa premda samo na vikend, da ostanete cijelu noć napolju, spavate cijeli drugi dan, odete na čak nekoliko sastanaka i da na kraju krajeva radite baš sve što vam srce poželi.

Pametnije birate s kim ćete izaći na sastanak

Sada dobro znate kakvog partnera želite, a kakvog definitivno ne želite i nećete izaći s bilo kim ili uskakati u vezu tek tako.

Bolje ćete se povezati s prijateljima

Kada ste solo, imate više vremena za druženje s prijateljima i porodicom, a to baš nikada nije loša stvar jer ćete se još bolje povezati.

Imaćete više vremena za sebe

Posvetiti se sebi jeste ono što želite i zaslužujete, a često nemate vremena za to, zbog čega se osjećate loše. Iskoristite ovo vrijeme najbolje što možete za rad na sebi kako biste postali još bolja verzija sebe.

Učite na tuđim greškama

Vaši zauzeti prijatelji sigurno imaju korisne savjete i ispovijesti o svojim bivšim i sadašnjim vezama koje vam mogu otkriti još puno toga o odnosu između muškaraca i žena.

Sada možete biti vrlo sebični s novcem

Razmazite se nečim što ste oduvijek htjeli jer vam niko to neće prebacivati.

Možete se u potpunosti posvetiti karijeri

Kada ste u paru, prekovremeni rad i rad vikendima teže vam pada jer biste to vrijeme logično voljeli provesti s partnerom. Dokažite napokon šefu koliko ste posvećeni poslu i zaradite povišicu ili šta god već želite.

Tagovi

Send this to a friend