Psihologija

Zdrave navike posle kojih ćete se osjećati preporođeno

Svijet u kome živimo čini nas konfuznim, raštrkanim na stotinu strana, pa se često dešava da mnoge stvari zaboravimo da učinimo za sebe, pa i za druge. Nesreća takvog načina života svakodnevno se oslikava na nama- postajemo nervozni, imamo manje takta i potrebno nam je baš dosta vremena da se regenerišemo.

Da to više ne bi bio slučaj, pokušajte da uživate u malim stvarima jer one definitivno čine naš život. Pozitivan osjećaj i osjećaj slobode svakako su ono čemu težimo, pa se u skladu sa time treba i ponašati.

Kvalitet na šeg života zavisi od nas samih i to bi trebalo uvele da imamo na umu.

Ukoliko ste zaboravili na te činjenice koje će vas “istrenirati” i učiniti da svakog dana ne skidate osmjeh s lica, mi smo tu da vas podsjetimo:

– ISHRANA/ DORUČAK

Nikada, ali baš nikada ne bi trebalo da preskačate doručak. Osim što se to odražava na vaše zdravlje, takođe treba obratiti pažnju na energiju koju imate u toku dana. Zbog preskakanja doručka uglavnom pokrivljujemo nedostatak vremena ili ističemo činjenicu da nismo pretjerano gladni, a nismo ni svjesni da odabir pravih namirnica podstiče da se osjećamo bolje i energičnije svakog dana. Stručnjaci preporučuju da doručak sadrži što je moguće više žitarica i voća.

– KRETANJE/ TRENINZI

“U zdravom tijelu zdrav duh” je najistinitija poslovica koju smo čuli. Bitno je da se svakog dana pokrećeš, da činiš sitne ali značajne korake.

Naravno da nije potrebno pripremati se za 01 ili maraton, već je dobro obratiti pažnju na ono što vaše tijelo može i to mu makar nekoliko puta nedjeljno, nuditi. Nije važno hoćete li vježbati kod kuće, u teretani ili ćete trčati, važno je da takve stvari postanu vaša rutina koja će vas učiniti zdravim.

– POSEBNO VRIJEME ZASEBE

Kao što je i fizička aktivnost važna, dobro je istaći da svakog dana morate pronaći makar 10 minuta za sebe i svoje misli. Gledanje filma, ispijanje omiljenog čaja, čitanje knjige ili opuštanje uz neku muziku to su stvari koje čine samo vaš trenutak i nemojte ih se nikada odreći.

– PLAN ZAVEČE

Ako isplaniraš nešto zabavno za veče, tome ćeš se radovati čitav dan. To može biti kafa s prijateljicama, šetnja s partnerom, vrijeme s porodicom, ali i posvećivanje vremena samo sebi. S obzirom na to da svako od nas ima drugačiju definiciju sreće, ostavljamo vam da sami izaberete šta je to što će vas večeras učiniti radosnim.

Send this to a friend