Ekonomija

PzP: Pogrešno smo planirali prihode zbog dugova opština

Medojević

Nakon što je Državna revizorska institucija DRI finansijskom izvještaju Pokreta za promjene za 2018. dala uslovno mišljenje, a na pravilnost poslovanja negativno, ističući da su u njemu iskazani troškovi od 11.563 eura koji nijesu adekvatno dokumentovani, oglasio se PzP, saopštivši da su “pogrešno” planirali prihode, jer nisu znali da li će im opštine isplatiti dugovanja.

<<<Medojevićev PzP nema papire za 11,5 hiljada eura<<<

U Pokretu za promjene ističu da su u svim prethodnim godinama, pa i u prošloj, poslovali u skladu sa svim zakonskim regulativama koje regulišu oblast finansiranja političkih subjekata.

“Radi preciznog informisanja javnosti želimo istaći da nerealno planirani prihodi PzP u 2018, kao i pogrešno tumačenje Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, ne mogu biti razlog za davanje uslovnog mišljenja već stvarni razlozi leže u pristrasnosti partijskih funkcionera DPS-a koji sjede u instituciji DRI-ja”, tvrde u PzP-u.

Pojašnjavaju da su “pogrešno” planirali prihode za 2018. godinu.

“Treba se zapitati da li se mogu realno planirati prihodi ako imamo u vidu npr. Prijestonicu Cetinje koja ne izmiruje dugogodišnje obaveze prema PzP-u ili npr. Glavni grad čije dugovanje pokušavamo naplatiti sudskim putem, a samo ova dva navedena zapravo čine ukupni iznos „pogrešno“ planiranih prihoda PzP-a za 2018”, dodaju u Pokretu za promjene.

Poručuju da ne stoji ni primjedba DRI da se troškovi izborne kampanje ne mogu platiti sa redovnog računa i to iz prostog razloga što Zakon o finansiranju političkih subjekata jasno nalaže da se izborni račun mora zatvoriti po završetku kampanje.

“Tako da PzP ni u jednom segmentu nije prekršio bilo koji Zakon, već ovakvo tumačenje pravnih propisa leži u selektivnosti institucija koje već godinama vrše politički progon nad DF-om pa i PzP-om”, zaključuju u toj partiji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sveta nasa CG
Gost
Sveta nasa CG

Samo ne znam ko moze da da glas ovoj osobi?

Đuro
Gost
Đuro

Н. Медојевић је највећи промашај у политици Црне Горе, као и вас ДФ. Неки људи, једноставно, нијесу за велика дјела и ту се сва анализа завршава.

Velimir1966
Gost
Velimir1966

Laže i kad ne zijeva!

AHAHAHAHA!
Gost
AHAHAHAHA!

Što bi činjeli da imaju 50%, kad su ovakvi sa 0,5%?!

Knez
Gost
Knez

Bolje zivis vucibatino nego pola cg dobar vojnik dps

Mina
Gost
Mina

Kad zines,slazes.

Send this to a friend