Politika

AA i DSA dogovorili koaliciju na lokalnom i državnom nivou, čeka se odgovor DUA

Albanska Alternativa i Demokratski Savez Albanaca dogovorili su zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima za Opštinu Tuzi, koji će biti održani 3. marta, kazao je za CdM politički direktor AA Maraš Dukaj.

On je potvrdio pisanje CdM-a i najavio da će dvije partije zajedno nastupiti i na parlamentarnim izborima 2020. godine.

<<<Na pomolu koalicija Albanske alternative i Demokratskog saveza Albanaca?<<<

“Na nama je bila velika odgovornost i veoma brzo smo postigli dogovor, nekoliko mjeseci pred izbore. Istovremeno, kada smo počeli razgovore sa DSA, mi iz AA smo kontaktirali i DUA i na istim osnovama i principima ponudili koaliciju, ali još nemamo odgovor. Do sjutra veče ćemo čekati i stav DUA, i od ponedjeljka krećemo u kampanju. Nadamo se širokoj koaliciji albanskih partija”, istakao je Dukaj u izjavi za CdM.

Dukaj

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je izbore za odbornike u Skupštini opštine Tuzi za 3. mart.

“Na osnovu člana 95 stav 1 tačka 10 Ustava Crne Gore, članova 14, 15 i 105 Zakona o izboru odbornika i poslanika, člana 36 stav 1 Zakona o lokalnoj samoupravi, člana 38a Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Odluke o skraćenju mandata odbornika u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada-Tuzi, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je danas Odluku o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tuzi koji će biti održani 3. marta 2019. godine”.

Tuzi su 1. septembra i zvanično dobili status samostalne opštine. Sredstva za sprovođenje prvih izbora za skupštinu novoonovane opštine obezbjeđuju se u budžetu Crne Gore.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tuzi
Gost
Tuzi

Iskreno oni nemaju nista ako im se ne pridruzi DUA, jer glasovi albanaca muslimana nece imati,jedino ima svrhe ako budu svi zajedno!!

Omer Tuzi
Gost
Omer Tuzi

Dps nam je suštinski dao opštinu i na vlasti je.Sada trebamo svi Albanci da se ujedinimo i da isključivo naše nacionalne stranke vladaju Malesijom.Dps nam je završio posao, sada je red na nas.

Iliria
Gost
Iliria

Dua sigurno nece u koaliciju a vi sklonite Nikolu Camaja i bice uspjeha na izborima.

Maljsor
Gost
Maljsor

E smrklo se ako nas dobije Đeto čkulji i konpanija

Tuzanin
Gost
Tuzanin

Evo prava slika Nik Đeljošaja ide u koliciju sa najvecim šovinistom koja Malesija ima..sami sebe ste presudili opet..zato braćo Albanci nedaj te glasove ovakvim ljudima koji hoce da nas razdvoje i da nas svađaju..

Send this to a friend