Politika

AA: Neistina da je prethodna vlast učinila neki korak u gradnji vrtića

Tuzi

Nakon što je odbornik DPS-a u Tuzima Simon Ivezaj kazao da lokalna vlast stopira rad vrtića, reagovao je odbornik Albanske alternative Mark Lucđonaj. On je poručio da nije istina da je prethodna vlast u Tuzima učinila bilo koji korak vezan za gradnju vrtića.

<<<DPS Tuzi: Lokalna vlast stopira rad vrtića, uradili smo sve što je do nas<<<

“Ne da bi polemisao sa “političarima” koji nemaju elementarno znanje u vezi kompletne procedure gradnje vrtića u Tuzima, nego radi javnosti.  Iz dokumentacije koja postoji u opštini Tuzi nema nijednog traga bilo kakve radnje, čak suprotno svojim neznanjem su odložili izgradnju vrtića 2013. godine, jer su prethodno usvojili planski dokument gdje je vrtić bio ucrtan na magistrali”, poručio je Lucđonaj.

On je istakao, da je obaveza prethodne vlasti bila da urade projekat za saobraćajnice, te dodao da čak nijesu ni budžetom bili planirali nijedan cent za ovaj projekat.

“Sledeca neistina je da vrtić nije počeo sa radom, pokušavajući da javno ponizite Vladu Crne Gore i Ministarstvo prosvjete, kako ne izvršavaju svoje obaveze prema građanima Malesije, da li vi uopšte znate gdje je vrtić? Korektno bi bilo da se izvinite resornom ministarstvu i Vladi Crne Gore na ovu dezinformaciju”, dodao je on.

Odbornik Alternative je naglasio da Opština Tuzi izvršava svoje obaveze u izgradnji pristupnih saobraćajnica.

“Svi radovi koji su bili zahtjev i dogovor sa ministarstvom prosvjete su završeni 30 avgusta. Ali nećemo stati na tome, nego za par dana će biti jos dodatnih radova. Iako je bila obaveza prethodne vlasti, u opštini nije bilo projekta i revizije za navedene saobraćajnice, ali ni sredstva u budžetu za to, naravno da smo morali sve mi da završimo i planiramo u rekordnom roku”, kazao je on.

Prema riječima Lucđonaja, sledeća neistina je da je prethodna vlast dala na korišćenje i oslobodila komunalije za izgradnju vrtića.

“Bio si nažalost potpredsjednik te opštine i trebao si da znaš da nijeste imali te nadležnosti da je to odluka Glavnog grada Podgorica”, poručio je on dalje Ivezaju.

Napomenuo je da nije ni slutio da će Albanska alternativa, kao svoju aktivnost, imati i zaštitu institucija drzave Crne Gore od DPS Tuzi, počevši od Vlade Crne Gore, Predsjednika drzave i Skupštine pa do Ministarstva prosvjete.

“Ali kad su argumenti na stolu sa zadovoljstvom ćemo i ovo raditi da odbranimo rad i angažovanje od napada, kleveta i nepostovanja koje DPS-Tuzi pokazuje prema gorenavedenim istitucijama. I na kraju jedini nalaz koji možemo iznijeti iz svega ovoga je da gledanje serija toliko naskodilo da ste i svoju politiku sveli na satiru i humor, ipak Tom i Džeri je jos uvjek vaš domet”, zaključio je on.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot sa 7 imena
Gost
Bot sa 7 imena

..Brat Sendvičar ubi se od posla..Odmori malo uzmi malo soli iz dlana..

Vitinka
Gost
Vitinka

Ocito vi ne znate da radite svoj posao pa nalazite opravdanja u pisanju saostenje, jer da imate nesto konkretno da radite ne biste vi pisali saoptenja.

Anti DPS
Gost
Anti DPS

Evo ih privjesci,da vam covjek prst a vi bi ruku do lakta,sve se bojim da vam dps ne valja ,no ste zeljni veceg ulaganja da napunite i svoje dzepove

Kaktus
Gost
Kaktus

Lijepo je vidjeti da ista radite pa makar to bilo i pisanje drugog saopstenja od preuzimanja opstine

oliver14
Gost
oliver14

E da vidimo vala sta cete uraditi za gradjane Tuzi sad, nego bice opet da necete prstom maci nista, a ovamo cete pricati neke hvalospjeve koje nemaju veze s vezom.

Kosta
Gost
Kosta

DPS je vama sve rekao kako jeste, nego vas boli cinjenica da se vi sad kitite tudjim perjem jer nidta svoje konkretno nemate!

goran1978
Gost
goran1978

Nema tog vaseg saopstenja sto moze pomoci vama u odbrani! Sta ste vi to preuzeli konktetno nesto od kad ste dosli na vlast??

Dakica
Gost
Dakica

Najvece nepoštovanje vi pokazujete svojim ophodjenjem prema opštini i gradjanima.

CiciMici
Gost
CiciMici

Svi sto su glasali vas sa budete na celu Tuzi su se pokajali jer je vas nerad i neodgovornost očigledna.

Leart
Gost
Leart

Vise je dps uradio nego vi ,nicemu ne sluzite sem za patriotske skupove partija vam je u rangu kulturno umjetnickog drustva

Azra01
Gost
Azra01

Sigurno da ste vi sredstva za vrtic strpali u svoj dzep pa sad prosipate pricu kako Dps nije nista uradio povodom izgradnje vrtića

Liberal
Gost
Liberal

Vrhunac humora vam je ,,ne gledaj seriju gledaj crtani” i vi opstinu vodite,pih

Send this to a friend