Politika

Abazović: Ako je DPS promijenio svoju strategiju onda je to korak unaprijed

Nakon što je Demokratska partija socijalista danas uputila dopis šefovima poslaničkih klubova da se sjutra organizuje sastanak povodom aktuelne političke krize i izbora sudija Ustavnog suda, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović ističe da je to dobra vijest.

“Odlično je da je DPS aterirao, da je spoznao sopstvenu grešku i tim konceptom da on ne želi da učestvuje za glasanje sudija Ustavnog suda su imali pogrešan strateški pristup. Ako se to promijenilo, onda je to korak unaprijed. Dajte da se sjutra na tom sastanku vidi da li će se nešto efektuirati”, kazao je Abazović odgovarajući na pitanja novinara u Baru.

Prema njegovim riječima, ako imamo već tri sudije koji su u mandatu, izbor jednog će značiti da su oni tamo u parnom broju.

“Mislim da bi logično bilo da imamo makar neparan broj, da bi mogle da se donose odluke. Dajte da napravimo iskorak i komplamentiramo institucije. To bi bio moj apel”, poručio je Abazović.

Na pitanje da li izbor jednog sudije može dovesti do povlačenja Zakona o predsjedniku ili određivanja prijevremenih izbora, Abazović ističe da izbor sudije Ustavnog suda pomaže oko svih procesa.

“Ako se izabere zakon o predsjedniku on se urgentno može poslati Ustavnom sudu. To je opcija broj jedan. Opcija broj dva je ako se izabere Ustavni sud može da se razgovara o datumu prijevremenih parlamentarnih izbora zajedno sa predsjedničkim, pa samim tim taj zakon nema nikakav značaj. Ako DPS odluči da odblokira Ustavni sud, onda su sva ova druga pitanja manje relevantna”, naveo je Abazović.

To što mu dio javnost zamjera na brojnim putovanjima u novembru, Abazović ovako komentariše.

“Samo put u Njujork, samo dogovor u Njujork nije bio zbog nas, već zajednički dogovor, zajednički request lidera Zapadnog Balkana da i mi budemo dio spiska država EU koje će biti podržane zbog energetske krize. Crnoj Gori je to donijelo 30 miliona eura direktno i mogućnost učestvovanja u 500 miliona eura u velikim projektima. Ako ćete zbog troškova, mi samo što nemamo ministra vanjskih poslova imamo manje troškova. Kada ne bi putovali rekli bi “pazite vladu, niko ih ne zove, potpuno su isključeni, samo sjede kući”. Kada putujete-zašto putujete. Mislim da Crna Gora mora da bude na svim mjestima gdje su druge države. Niko ne ide ništa da radi privatno, niti u privatnoj režiji. Ja vidim samo u tome profit za državu”, istakao je Abazović.

S.Đukanović

16

avatar
1000
15
1
0
 
16
BodinGORNJA BREZNAMInavekiEto tako
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bodin
Gost
Bodin

Dps nece biti u vlasti sledecih 20 godina, a za Uru cemo jos da vidimo.

GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

Da se oće tvoja stranka raspasti pa ostalo kako god.

MIna
Gost
MIna

Na sledecim izborima ti i tvoja partija ateriracete za vazda .

veki
Gost
veki

znaju oni dobro što su sve đavolisali po CG

Eto tako
Gost
Eto tako

Greote,greote koja bolestina

Dog
Gost
Dog

Idemo u Evropu

Laban
Gost
Laban

To su pregovori,ali ja BiH rekao da vas nije briga.Inače i SAD i EU pozivaju na izbore ,tako da bi ti trebalo da se zamisliš .Ova loša situacija odgovara tebi ,jer samo tako ti ostaješ na vlasti.Ako se prihvati izbor sudija i novi izbori ,što traže EU,i SAD i DPS ti ideš.

gost9376
Gost
gost9376

nista jos nije shvatio u politici.nije dps aterirao nego vas pozivaju da se dogovorite vezano za njihove uslove. dps zna da cete vi sve uciniti da do dijaloga ne dodje te vas oni takticki zovu na dijalog kako bi se znale vase zlocinacke namjere prema ustavu i zakonima drzave jer dps zna da vi necete zeljeti nikakve dogovore

Vienna da je
Gost
Vienna da je

Ura izajnici i prevaranti …cijeli svijet privatizuju oni otkupljiju luku bar zeljezaruna teret gradjana …ugasili kapmontenegro airlajns zdravstvo na izdisaju trguju ljudskim dusama…temeljim zgazeno 200 000 crnogoraca…tuga

Hurem
Gost
Hurem

Zoronjic,Zoronjic……..Rece ona da je prvi genocid bio u CG,a zaboravi ko je vrsio genocid pa sad sa njima u koaliciju.DF-kralj aleksandar-cetnici-snp-demokrate……

amo
Gost
amo

Ko više sluša ovog bivšeg,da ima tužilaštva barem bi bio u istražni,ako ne i osuđen za izdaju države.

Tanja
Gost
Tanja

🤣🤣🤣🤣…..
Na noge kod Mila….da Vas prevaspitaju..i predloze nove kandidate za Ustavni Sud….Pa ti Dritko posle Suadu podučavaj….

Radivoje
Gost
Radivoje

Suada, Suada……

Rudo
Gost
Rudo

Zna li ovaj covjek da je smijenjen ?Ovo nema vise smisla.A mici se cojjku.

Pero
Gost
Pero

DPS je aterirao,a vi ste se sa URA strmoglavili

Hurem
Gost
Hurem

😂😂😂😂😂😂😂😂😎😇

Send this to a friend