Politika

Abazović: Ambasador Veber dao veliki doprinos promociji demokratije u Crnoj Gori

Ambasador Veber dao je veliki doprinos promociji demokratije u Crnoj Gori“, konstatovao je premijer Dritan Abazović koji je danas primio u oproštajnu posjetu Roberta Vebera, njemačkog ambasadora u Crnoj Gori.

“Veber je naveo da je uživao u ljepotama naše države i srdačnosti građana i da će mu iskustvo stečeno u Crnoj Gori pomoći u novom mandatu”, saopšteno je iz Vlade.

Razgovarajući sa premijerom o važnosti regionalne saradnje i očuvanju dobrosusjedskih odnosa, ambasador Veber je naglasio da je stabilan Balkan nacionalni interes Njemačke.

“Napominjući da naša država želi što prije postati članica EU, predsjednik Vlade je istakao da su Crna Gora i Savezna Republika Njemačka dvije partnerske države sa zajedničkim vanjskopolitičkim interesima. Abazović je naveo da je Crna Gora pokazala da je kredibilan partner i da Njemačka predstavlja jednog od najvažnijih spoljonopolitičkih saveznika naše države”, ističe se u saopštenj.

Govoreći o unutarpolitičkoj situaciji u državi, predsjednik Vlade je ocijenio da, uprkos trzavicama, političke prilike u Crnoj Gori idu u dobrom smjeru i naglasio optimizam kada je u pitanju evropska budućnost naše zemlje.

Premijer Abazović i ambasador Veber razgovarali su o važnosti izbora čelnika pravosudnih organa i sudija Ustavnog suda, kao najvažnijem segmentu unutar procesa zatvaranja pregovaračkih poglavlja 23 i 24.

Send this to a friend