Politika

Abazović: Država se ne gradi na mržnji, DPS i DF svjesno guraju Crnu Goru u sukobe

Foto: URA

Lider URE Dritan Abazović, reagovao je danas povodom dešavanja u prethodnim danima. On je naveo da su se brzo istopili pozivi vlasti na solidarnost i zajedništvo, poruke da “ćemo pobijediti zajedno” i sve što su građani dobro uradiili u prethodnom periodu, vlast je polako, ali sigurno anulirala sa posljednjim dešavanjima.

“U trenutku dok se zemlja i dalje bori sa globalnom zdravstvenom krizom, ekonomija je pred kolapsom, a turizam pred najvećim izazovom od kada se računa kao privredna grana, samo u državi u kojoj vladaju ratni profiteri i čija je vlast došla sa ulice, može se voditi ovakva neodgovorna, nepromišljena i vanustavna politika. Samo retrogradna, nacionalistička i profesionalna opozicija koja ne želi nikada da bude vlast, može poslužiti toj istoj korumpiranoj eliti da žrtvuje sve, pa i krv svojih građana radi jačanja sopstvenog političkog rejtinga. Pa se čudimo što smo umjesto demokratske zemlje 21. vijeka u očima međunarodne javnosti postali država meke diktature”, istakao je Abazović.

Crna Gora je jedina zemlja na svijetu u kojoj neko poput Ivice Stankovića može da rukovodi državnim tužilaštvom, smatra lider URE.

“Kako je moguće objasniti da su korumpiranog Miga Stijepovića, sinonima političke korupcije, sedam dana molili da dođe da da izjavu, a da su sveštena lica uhapsili odmah tokom noći. Pritom, da budem jasan, uvijek apsolutno podržavam primjenu zakona, bez izuzetka”, kazao je Abazović.

On je u lično i u ime partije, najoštrije je danas osudio nasilje na ulicama crnogorskih gradova nastalo nakon hapšenja vladike Joanikija i nekoliko drugih crkvenih velikodostojnika.

“Ponašanje nekredibilne policije i diskreditovanog tužilaštva zaslužuje svaki prezir, ali da odgovornost dijeli i grupa građana koja se odlučila za okupljanje bez poštovanja mjera uprkos apelima Episkopskog savjeta da se građani ne okupljaju bez poštovanja preporuka NKT-a. Po ko zna koji put ispostavilo se da je selektivna pravda gora do nepravde. Dvostruki aršini ruše svaki poziv na principijelnost i za posljedicu imaju scene od prošle noći. Prosto je nevjerovatno da sve ono što smo upornošću i disciplinom radili u periodu od početka pandemije, sada tek tako bacamo pod noge i vraćamo matricu podjela i sukoba koje kao teg oko vrata nosimo od početka devedesetih godina. NKT i do sada imao problema sa zakonskim osnovama svojih odluka, a da je njihov posljednji čin vezan za Nikšić sve samo ne mudar i profesionalan. Ispostavilo se još jednom da su oni nelegitmno tijelo koje upravlja Crnom Gorom, kao da u ovoj državi nije nikoga briga za Ustav. Njihove posljednje odluke nije donijela struka, nego bruka! Umjesto da se sve završi na tom jednom okupljanju u jednom gradu, sada imamo okupljanja na mnogim mjestima i pritom još i sukobe, povrede, prebijanja i građana i policije. Ne manjka nacionalističke retorike niti sijanja mržnje koja je najmanje potrebna društvu u ovom trenutku. Čestitam, maestralno, baš kako i dolikuje hibridnom režimu”, kaže Abazović.

Poručuje da je DPS zemlju doveo na ivicu ponora, gurajući je u stalna zaduženja, rasprodavajući prirodna bogatstva i stvarajući državni brend od narko klanova koji su postali globalno poznati.

“DPS nije mogao izdržati više od dva mjeseca, a da ne pokrene temu svađalica. Taktika je jednostavna – umjesto o plati Verice Maraš i pohari državnog budžeta – hapsimo sveštenike, na spoljni dug posipamo suzavac, a ako ni to ne uspije, prolićemo malo krvi, taman toliko da se pokrije izborna krađa u najavi i omogući još jedan mandat. Državnički i evropski!”, ukazuje Abazović.

Dalje dodaje i da je “za tango je potrebno dvoje”.

“Sve ovo ne bi bilo moguće u ovoj mjeri bez parlamentarnih saveznika i da DPS u pomoć nije pozvao svoje “ratne drugove” iz DF-a”. Zajedno su do sada dobili mnoge bitke preko leđa građana Crne Gore, pa se ne treba čuditi što je i uprkos konstantnim apelima crkve da nju ne miješaju u svoju igranku, DF ipak odlučio da odigra svoju igru u čemu su mu pomogle još neke partije. Kada svemu tome dodamo i izjave zvaničnika susjednih država, koji dolivaju ulje na vatru, mozaik je kompletan i prljavi ples može da počne. Dobrodošli u region hibridnih režima koji igraju ping-pong sa emocijama građana!”, ističe Abazović.

Predsjednik pokrta URA apelovao na građane Crne Gore da sačuvaju mir i strpljenje.

“Nadležni moraju ovu krizu riješiti ovu na jednostavan način puštanjem na slobodu sveštenih lica. Vratitmo se zajedno pomirljivoj retorici i pozivima na solidarnost. Pred Crnom Gorom je mnogo izazovna godina. Brojni građani su izgubili posao, veliki broj njih neće moći da ga pronađe, a nekima se spremaju otkazi. Ovakava korumpirana družina koja trenutno upravlja državom, ne zaslužuje da vodi najljepšu zemlju na svijetu. Ali se ona neće promijeniti ukoliko naša borba bude vođena njihovim oružjem i metodama. Moramo biti mudri i staloženi i ne smijemo dovesti sebe i svoje porodice u bezizlazne situacije. Ako dignemo ruku jedni na druge, budite sigurni da pobjednika u Crnoj Gori biti neće”, ističe Abazović.

Na kraju Abazović ističe “da se pravda ne postiže silom i da se država ne gradi na mržnji”.

“Oslobodimo se duhova prošlosti, pobijedimo kriminal i fašizam u našem društvu, otvorimo vrata pravdi i gradimo državu na poštenim osnovama uz maksimalno poštovanje zakona. Okupimo se oko ideje pravednog i pristojnog društva, oličenog u građanskoj državi jednakih prava i obaveza. Tom cilju treba da stremimo zajedno”, zaključuje se u saopštenju lidera URE.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mongro
Gost
Mongro

Ovaj Abazović me totalno razočarao. On je znao prije pomalo i da dobro rezonuje, neke stvari. Ovo sad, ustvari od kad su počeli politički protesti sa litijama, on je totalno prolupao! On nas, 75% stanovnistva, ubjeđuje kako risto sa svojom kamarilom radi sve po zakonu??? Abazoviću, kad se ovo završi sa srpskim nacionalistima, od kojih je tvoj narod uvijek bio… Više »

RodoljubPG
Gost
RodoljubPG

Ovaj Abazović je toliko bezobrazan da mu je i za ovo kriv DPS. Isti je i tebe i tvoju naciju mnogo puta sačuvao ali si to zaboravio. Opameti se čovječe dok je vrijeme. Samo me zanima kako bi ti i tvoja stranka reagovali na ovakve napade na CG?!

Cg Srb
Gost
Cg Srb

Komšija, ćuti i pušti nas da se sami igramo.

Enigma
Gost
Enigma

Ovo je muka za tebe i Bečića 🙈na koju stranu da stanete jer treća ne postoji 😂😂😂😂

Mandula
Gost
Mandula

Pa sto fali malo da se vidi dje je ko 😂 samo ocemo li se dijelit na partizane i cetnike ili na skaljare i kavac? Pitam za drugaricu..

Mila B
Gost
Mila B

Ma ovaj se mnogo raskokodakao treba ga spustiti u prizemlje da tamo kokodače kokoška a njegau Ulcinju niko ne ferma i glasa

Jasarko
Gost
Jasarko

Znaci nije u stanju da kaze ko je odgovran za ove prostakluke i divljastvo a umije dps-u da predlozi brilijantnu ideju pustanja pocinilaca.
Drugim rijecima izvrsite samoubistvo pokleknite negatorima crne gore…samo ne znam u tom slucaju koja bi uloga bila bila te njegove prejake partije da dps kojim slucajem poklekne. On bi se nosio sa pocetnicima sta?

marko
Gost
marko

Nisi ni to čist Dritane , igraš igre sa četnicima z protiv Crne Gore ….navukli td , ssd bi da se operes …ne ss četnicima Dritaneee .

mrkela
Gost
mrkela

Četnici su mu zahvalni na radu , rekli su mu samo sramoti Mila i odužio si se četnicima za sva vremena .

Marko Dakic
Gost
Marko Dakic

A pitajte ga dje mu je brat. Za ciju mu sluzbu brat radi i dje zivi

Joo
Gost
Joo

Ovi veciti gubitnici, za koje ni familija ne glasa….kad god pricaju o izborima, gde nemaju sanse ni cenzus da predju….pocinju sa “pokradeni izbori “……pa hahahahahahaha…….Dritan je cim je naucio Crnogorski, odlucio da za vijek i vjekova ostane na drzavnom vimenu, i lepo napuni dzepove a bez i jednog jedinog dana radnog staza…..uzgred budi receno, zar on nije sa DFom na… Više »

Pravnik
Gost
Pravnik

Sto druga familija misli, Dritanga izgovori.

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Kako bi te lijepo pomazili oni cetnici iz Pljevalja..

marius
Gost
marius

Čitam ovo Vaše saopštenje, pa ne mogu a da ne napišem par riječi, jao komentar na njega. Sve ste dobro rekli, i dosta toga je tačno, al gle čuda, nidje ne nadjoste sebe, kao jednog od aktivnog aktera, koji je učestvovao u svemu ovome. Braniš popove, a napadaš policiju, koja nas čuva od ovih četnički ataka, koje su iznjedrili isti… Više »

Srbo
Gost
Srbo

Mlad, pametan, obrazovan, nepokvaren,nekriminilizovan, rodoljub DRITAN

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahaha

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

E sad si potvrdio moje uvjerenje da si jako loš političar.

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Vise stava i karaktera ima moj sestric od 10 godina.

Komita
Gost
Komita

Cuti sram te bilo rekni ko pravi smutnju ne bavi se politikanstvom u ovom trenutku!!!!

Bojan I.
Gost
Bojan I.

Bravo Dritane, za svako si postovanje, narod je uz tebe

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahaha

Haris
Gost
Haris

aaaaaaaahahahahahahaha

Svjefol
Gost
Svjefol

Ako ovaj ne spasi Crnu Goru, ne znam ko ce…

???????
Gost
???????

Nemozes se pozivati na pravdu i pravedno drustvo sve dok nesmijes da okrivis ponajvece krivce i protivnike Crne G. svestenike koji rade godinama sve sto mogu protiv nase drzave. Shvatam bojazan kao neko druge vjere ali ne ocekuj podrsku ako nemas hrabrosti da imenujes protivnike C.G bez obzira na kratkorocne posledice!

Banja
Gost
Banja

Df radi za DPS, odavno.

Pravnik
Gost
Pravnik

Rusitelji drzave rade za drzavotvorne partije? Obrazlozi.

Lav
Gost
Lav

Dobar si momak, i dosta si u pravu, ali ne sprdaj se da je crkva neduzna. Oni su bioloski teroristi koje vodi velikosrpski fasizam.

Tehno
Gost
Tehno

Postovani Abazovicu, to sto se Stijepovic nije odmah priveo jeste greska i dio korupcije i na ispravljanju takvih gresaka treba pod hitno raditi. No, to ne znaci da je napravljena greska kod svjestenika. I svjestenici i Stijepovici i bilo ko drugi treba jednako da odgovaraju pred zakonom. Dakle, to sto je zbog korupcije u jednom slucaju napravljen propust, ne znaci… Više »

Da radi CG
Gost
Da radi CG

Imali neko pametni u drzavu da pozove experte u vladu EKONOMSKOG SPASA ,DA POKRENEMO PROIZVODNJU DA SE LJUDI ZAPOSLJAVAJU .IMALI?DALI JE INTERES DA KRENEMO U BRZI OPORAVAK .IMALI NEKO DA TO NE ZELI?MISLIM DA SVI ZELIMO.

Neno_
Gost
Neno_

Skupljaci perja…I na muci da se ucari neki glas

Krle
Gost
Krle

Tacno tako.Ajde malo da pricamo o ekonomiji otvaranju radnih mjesta ,zaposljavanju mladih ljudi.

Marko
Gost
Marko

Gradi se na odgovornoj politici, dje ti i Plagistar ne spadate. Jer primate platicu a 4 god niste usli u parlament! A ti si mi bio jako simpatican, medjutim, ne dolazak na verifikaciju o pristupanju Nato savezu si pokazao da pripadas nidje. Zato glas SDP-u

Haris
Gost
Haris

Evo ga vozač kombi partije aaaaaaaahahahahahaha

Send this to a friend