Politika

Abazović i Medojević kandidati za koordinatora svih bezbjednosnih službi

Lider GP URA Dritan Abazović i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, mogući su kandidati vladajuće tročlane koalicije za moćnu funkciju potpredsjednika Vlade koordinatora svih bezbjednosnih službi, saznaju nezvanično Dnevne novine iz izvora bliskih vladajućoj većini.

Dok Abazovića otvoreno “guraju” ambasade zapadnoevropskih država u Podgorici, dotle Medojević, koji ne krije želju da obavlja dužnost vezanu za bezbjednost, za ovu funkciju ima podršku Demokratskog fronta najjačeg konstituenta vladajuće koalicije.

U pitanju je, najvjerovatnije, nova organizacija Vlade Crne Gore koja neodoljivo podsjeća na organizaciju Vlade Srbije iz 2012. godine kada je premijer bio Ivica Dačić.

Tada je funkcija prvog potpredsjednika Vlade Srbije i koordinatora svih bezbjednosnih službi pripala Aleksandru Vučiću. Uz to, Vučić je obavljao dužnost ministra odbrane, a bio je zadužen za bezbjednost i borbu protiv korupcije.

Takvo stanje je trajalo godinu dana, pa je nakon novih izbora Vučić preuzeo premijersku funkciju, a popularnost je stekao što je lično koordinisao hapšenje vlasnika Delte Miroslava Miškovića.

S druge strane, Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović kazao je ranije da očekuje da u sektorima koji se tiču nacionalne bezbjednosti ne budu “neozbiljni ljudi”.

Na pitanje ko su neozbiljni ljudi, Abazović je rekao da se zna na koga se to odnosi, aludirajući na funkcionere DF-a.

On je i ranije izričito tražio da lideri Fronta ne budu ministri u novoj Vladi. S druge strane, Medojević je kazao da jedino kriminalci i šverceri ne podržavaju njegovo učešće u Vladi.

Podsjetimo, mediji su nedavno objavili da su lideri Demokratskog fronta pod velikim pritiskom domaće javnosti ali i ambasada EU, da ključna mjesta u takozvanim ministarstvima sile odbrane, unutrašnjih poslova, kao i čelne pozicije u Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost prepuste ljudima koji do sada nemaju teret nacionalističke retorike i koji nijesu direktno vezani sa Srbiju i Rusiju.

Budući mandatar Zdravko Krivokapić trebalo bi ove nedjelje da počne neformalne konsultacije sa vladajućim partijama oko sastavljanja Vlade.

Da se Pokret za promjene ozbiljno priprema da preuzme neku veoma bitnu funkciju, svjedoči podatak da je taj konstituent DF-a, odmah nakon izbora, najavio formiranje svog poslaničkog kluba i vođenje značajno drugačije politike od ostatka saveza.

Ovakva odluka proistekla iz potrebe da PzP ponovo bude prepoznata po politici koja promoviše državnost Crne Gore, podršku standardima Evropske unije i NATO, ali i da je cilj da Medojević ojača svoju i poziciju partije kad je u pitanju kontrola i pozicioniranje unutar Vlade.

Od 27 poslanika koalicije “Za budućnost Crne Gore”, PzP ima pet.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bajo
Gost
bajo

Vratiti DPS pod hitno.Ovo je sve poslo u djavola

&V&
Gost
&V&

a Medojević, ako je već došao u priliku da bude pozicija, zahvaljujući URI nikom drugom, treba gospodski i s povjerenjem da ustupi mjesto Abazoviću. Dok je trajala kampanja mudro su se skrajnuli i bili bez javnih izliva mišljenja i pustili Krivokapića, Bečića i Abazovića da stanu pred nas i da otvoreno kažu šta će od ovog jadnog i izgubljenog dostojanstva… Više »

&V&
Gost
&V&

Abazović, naravno. Medojević i kolege su mogli uraditi nešto ovih posljednjih 30-ak godina pa nisu već najave pompezna razotkrivanja i informacije a onda polovina laž a ostatak netačna informacija.

Andjela
Gost
Andjela

Medojevic nije ni glasao za Nato a dici se odlikovanjima i kontaktman sa aliansom?

Cg kontras
Gost
Cg kontras

E zamisli Medo da se tu postavi. Ne bi morali agente slat ovamo on bi sve na press izletio, i sto treba i sto ne treba. Prvi dan bi izasa u novine koliko ima radnika u ANB i ko je sve radio protiv DFa. Ka malo dijete jedva ceka da iskopa neki trač

Limar
Gost
Limar

Bravo
Odlicna odluka ..SAMO jako

Djedo
Gost
Djedo

Za limara ocekivan komentar.

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

kako oce medojevic da uposli stare veze iz zemunskih dana!! oce da se krene u sverc svega i svacega!! pa bi to da kontrolise tj da naredjuje da se zmuri na neke stvari!!

jedan je MILO
Gost
jedan je MILO

iskoristili su front i ustolicili becica, dps sa patrnerima njih 40 predlaze dritana i tako izguraju front iz vlasti, postavi drita expertsku vladu bez dps i svi zadovoljni… i sto je najace niko ga ne moze smijenit dzaba ugovori ostroski dogovori i anfilohije ostade na’granu!!
ideeemo!!

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

popusta polako.. kako ce ga izgurat, jos malo se nista nece pitat!!!

Црна_Гора
Gost
Црна_Гора

Vaskrsla je Crna Gora,Montenegro je Okupacija.

Don
Gost
Don

Koordinatori svih bezbjedonosnih sluzbi. Koliko ima tih sluzbi u ovu malu drzavu. Nabrojite da znamo.

Crna_Dama
Gost
Crna_Dama

I ovo su mi ozbiljni kandidati za vodjenje bezbjednosnih sluzbi? Daleko bilo..

odje
Gost
odje

eksperti? u neznanju i izmisljanju sigurno ali za vodjenje drzave ne sigurno

Djedo
Gost
Djedo

Zamislite kakvi su oni ciji je ovo predlog. Buduca vlada ocigledno je hahaha

dzonatan
Gost
dzonatan

Znamo svi da zapad podržava Abazovića jako.

DjeSi
Gost
DjeSi

Nemaji preca posla do Dritana.

To mi pricas
Gost
To mi pricas

Śedi Medo,ako uzmes to mjesto nece ti biti zanimljivo da nastavis da peres pare 😎

Djedo
Gost
Djedo

Sto prati kad moze isisavati

drago1
Gost
drago1

Društvo lelekača haha. svi odreda sto komentarišete ste blago rečeno smijesni. Samo vi cekajte da se ne dogovore.

Polica
Gost
Polica

E koje smo mi avetinje kad smo došli do toga da su nam ova dva pomrčan experti za bezbjednos!

Hurem
Gost
Hurem

Kakav dvojac ne zna se koji je veci kompleksas.Kukala nam majka spojili se dva narcisa

OVV_Ba
Gost
OVV_Ba

I za jednog i drugog me briga obadvojica su Nato sluge kad bude bilo volje i formira se vlast koja želi ozbiljno uredjenu drzavu koja ce da izadje iz Nato da povuce priznanje Kosova i da formira jednu drzavu sa Srbijom i R.Srpskom , tada ću preuzeti odhovornost do tad ppšto volute da budete sluge i Americki patronat na Balkanu… Više »

ana
Gost
ana

Bitne su vam te funkcije a ne razmisljate kako da nastavite ekonomsko vodjenje drzave.Balkan nikad da se promijeni.

Krsto
Gost
Krsto

Kako se osjecate posle “oslobodjenja”, izdajnici? I ne pitam samo one koji glasase Krivokapica, nego i one koji podrzase Plagistra i Dritana.

Vrhovni
Gost
Vrhovni

Medo, kreni od profitera iz svog dvorista, koliko tek tu ima prljavog vesa..

Milann
Gost
Milann

Znači Abazović koji ima podršku zapadnih ambasada odnosno država. Medojević sa teorijama zavjere, masonima, iluminatima i savezom sa prosrpskim i proruskim partijama teško.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Osjećam se tako bezbijedno ako ova dva lika budu brinuli o mojoj bezbijednosti, a vi? Baš mi ulivaju povjerenje 😂 Dritan onako korpulentan, markantan, Medo onako neustrašiv, ne da na se, pobio bi se s Tajsonom kakav je junak😂😂😂

Leka
Gost
Leka

Laku noc draga nam CRNA GORO.

Strijelac
Gost
Strijelac

Mimikrija Mandića i Medojevića nikako ne bi smjela proći. Pokušavaju da prevare međunarodnu zajednicu, tako što se Medojević sjetio da je nekad davno bio Crnogorac.Mada je i to tada bila velika prevara- bio je ono što je ovih potonjih godina jasno pokazivao, lažni Crnogorac i veliki Srbin.

Matrix
Gost
Matrix

Upomoć Miloo!!!

iceman
Gost
iceman

Pa dobro, ako Medo dobije tu poziciju postaće multimilioner za koju godinu… a Lomi nastavlja svoje poslove! Dobar je to scenario za Dritka…

Vanzemaljac
Gost
Vanzemaljac

Abazovic da vodi ozbiljnu politiku?Neka vidi sebe pametnije mu je.

Sejo
Gost
Sejo

Tesko da ce od vasih pregovora ista biti.

Petar_Pan
Gost
Petar_Pan

Kakav cilj Medojevic ima, ne zalaze se on za svoj narod, nego za svoj licni interes.

Baraka
Gost
Baraka

Zurka se zahuktava….bice sprdnje

Anita
Gost
Anita

Dritan je korektan momak ali njegovi šefovi iz Vijesti su halapljivi i zele sve bitne funkcije da prigrabe za sebe

Robin
Gost
Robin

Medo, ti ne bi imao ni cenzus podrske kod gradjana sve smo mi obezbijedili mi Srbi i nas Amfilohije. Sad ces nas prvi izdati i zabiti noz u ledja

Daky
Gost
Daky

Dritan naravno

marius
Gost
marius

“Maratonci trce pocasni krug ” !

Prč
Gost
Prč

Ne mogu da zamislim drzavnike koji ce da vode drzavu a da ne navijaju niti se pojavljuju na utakmicama reprezentacija.ne bih isao dalje od toga,kakvi su to ustvari ljudi i politicari,dok veliki broj njihovih pristalica otvoreno navija protiv svoje drzave

Lovcenac
Gost
Lovcenac

Medojevic se priprema za odvajanje od Fronta i to je i najavio formiranjem svog poslaničkog kluba i vođenje značajno drugačije politike od ostatka saveza

Crnojevic
Gost
Crnojevic

Ovo je prava funkcija za Meda pa da rjesava slucajeve globalnih satanista i razotkriva brojne mitove i teorije zavjere

Istina
Gost
Istina

Doce te do osnovnih podataka i to je to za sistem sigurnosti i natoa ce te sanjat sto i sami znate. Ipak bi stao na stranu Dritana od ovog drugog nebi ni da vodi Gintas.

Nikola
Gost
Nikola

Kako to Abazovica,, guraju,, ambasade?!
niko sa strane, pa ni predstavnici velkih sila, ne treba da uticu na sastav Vlade i to ko ce biti ministar i sl.

dagy
Gost
dagy

Medo je pravi izbor

Roro
Gost
Roro

Idemo Medo,pospremi lopove i špijune!

Morty
Gost
Morty

Da imamo 3 dritana znam na koje funkcije ih treba postavit. Ovako za stabilnost u drzavi i mir on treba da zauzme najbitniju funkciju, svi ovi koji imaju tuzbe,dosije u policiju, zatvorske kazne i slicno sve to treba da ispane iz politike. Ostavke svim takvim i zamjenit ih sa postenim ljudima koji oce da rade za narod a ne za… Više »

Окле
Gost
Окле

Меда за директора АНБ-а, да прочисти мало 😂

Radosav
Gost
Radosav

Tako je …
Medo je pravi covjek za to…
Da se vidi sto je ko radio i kako…
Samo jako i hrabro
Da je vjecna CG🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

samo kazem
Gost
samo kazem

kosmar…

Velimir
Gost
Velimir

Buducnost Crne Gore- CRNO BEZ BIJELA!

Blagota
Gost
Blagota

Ode Crna Gora na doboš… bolje da nije ni postojala

Bad Karma
Gost
Bad Karma

Na koga je to Dritan mislio kad je izjavio da sektor bezbjednosti ne mogu da vode “neozbiljni ljudi” ?!

Miko
Gost
Miko

Sve su ovo experti nemojte tako hehehehehe
ja da se pitam mandicu i pipunu bi dao sve najozbiljnije funkcije u drzavi, ipak su oni najstrucnija lica ,za terorizam ,za sovinizam,za mrznju itd itd uglavnom sve negativa stroga !!!!

Bernini
Gost
Bernini

Nema Dritan svoje ja. Pi.

dzonatan
Gost
dzonatan

čuš nema, oko njegovog ja se svi vrte. I pozicija i opozicija i zapad

Madzo
Gost
Madzo

Krece cirkus !!!!

Nina1
Gost
Nina1

greotice

Montenegrina
Gost
Montenegrina

Odličan prijedlog, reprezentativan primjer baš poštenih kandidata! Prije nego što krenu u hajku na Crnogorce, moraju počistiti svoje dvorište! U njemu svega od ratnih profitera do kriminalaca svakojake klase! Ali samo jako… Nema predaje… Nema stajanja… Za destruktivnu i nakaradna budućnost… Crno bez bijela!

Normalna CG
Gost
Normalna CG

Okupacija!

Naroz
Gost
Naroz

Ovo je više za neku šaljivu rubriku, tipa zabava, zanimljivosti…, akvarijum.

Piper
Gost
Piper

Zar on ne treba u zatvor,,uh zaboravih da je on ekspert

Leon
Gost
Leon

NATO neće dozvoliti da obavještajni podaci cure prema Rusiji i Srbiji, zato vjerovatno neće biti mjesta za prosrpske i proruske elemente u bezbjednosti. Neka se zadovolje ministarstvom poljoprivrede, i to je dobro

KNJAZ DANILO
Gost
KNJAZ DANILO

nato je o tome trebao da misli prije nego je kompezovao CG za kosovo, a kako.. tako sto im je sve istolerisano u kampanji protiv cg vise od pola godine pred izbore.. EU se isto pravila luda kao i dan danas, njemacka ambasada gura opoziciju i radi protiv drzave cg vec 10 godina, i taman da oce df uzet to… Više »

Marko
Gost
Marko

Hahaha medojevic pa on svuda vidi teoriju zavjere i masone, tajne organizacije. Mislite li da je to normalno ili se samo folira? Sto god da je od to dvoje lik nije za funkcije jer mu ne treba vjerovat

Normalna CG
Gost
Normalna CG

Za njihove mentore HAG; HAG; HAG

Nikola
Gost
Nikola

Ovo je prilika da se formira vlada po stručnosti a ne partijskoj pripadnosti.Možda prva do sada ali iskreno jedino se od nje može i očekivati vidljivi rezultati.

Svjedok
Gost
Svjedok

Bogomi kad vidimo ko je formira i ko im je u igri za pozicije, daleko je od stručnosti i bilo čega smislenog i korisnog za CG. Naprotiv!

Simo
Gost
Simo

Obojica su eksperti

Pajko
Gost
Pajko

Medojević sa policijskim dosijeom???????

mrkela
Gost
mrkela

Prvo hapse multimilionersku mafiju Daku , Bata , Rakčevića i Perovića i sa njima povezana lica !

mrkela
Gost
mrkela

Experti za špijunažu i blaćenje Crnogoraca !

kakoe
Gost
kakoe

DF placenici i najvece prevare u novijoj istoriji balkana, glume 20 godina, i sad je ovo finalni cin njihove glume

mark
Gost
mark

A šta ako dps predlozi Dritana za mandatara

MILO NATO CPC
Gost
MILO NATO CPC

nazalost nece, nego markovica..

Pravi Liberal
Gost
Pravi Liberal

Posteni i vrijedni nsrod nama potrebe za brigu.

Svjedok
Gost
Svjedok

Ovđe se radi o državi, a ne samo o ličnim interesima i foteljama. No je nekima teško odvojiti državu od fotelja. Ovi, posto ne misle o državi, misle samo na fotelje. Tako da smo propali. A eksperti su samo takvi. Za prosipanje četničke ideologije i, ako bude trebalo, primenjivanje u praksi

za po ure
Gost
za po ure

kukala nam majka ….. ovo ti je , ol da skocis sa zgrade ili sa solitera

Djina
Gost
Djina

Ma sta vise kukate coce, preduzimajte nesto dok nije posve kasno !

Commentator
Gost
Commentator

Mislim da Medojević ne može ništa dok se protiv njega vodi krivični postupak.

hans
Gost
hans

Da li je sada jasno marionetama BG i Moskve da je u CG pobijedio crnogorski front i to minimum 70%-30 %.Ovo će biti razočarenje za najvećeg crnogorskog neprijatelja Rista, jer ga nijesu dobro obavijestili.Dobar procenat poštenih Srba ne bi nikada izazvao oružani sukob sa komšijama bilo koje druge vjeroispovijesti.To rade samo ljudski nesoji koji niđe prve linije gledali ne bi,kao… Više »

Marko
Gost
Marko

pitaj hrvate, bosance i kosovare u taj procenat komsija srba koliki je.

prkosi
Gost
prkosi

Ipak pricamo o srbima matice crnogorske

Po staroj poslovici brat brata gura do jame a u jamu nikako…

Joxim
Gost
Joxim

Bravo, svejedno je ko ce od ove dvojice bit, najbitnije je da se uhapse svi koji su krali kako nikome vise ne bi palo na pamet da krade Crnu Goru.

Njegoš
Gost
Njegoš

Bogomi evo spc krade 100 godina, nadam se da će od njih početi.

Svjedok
Gost
Svjedok

Tako je! Ako se već zalažu za jednakost i vladavinu prava. Da njih pricesuiraju trebalo bi im još 2 mandata vlade. DABOGDA ih osujetio sveti Vasilije ili ko već pa ne dočekali ni po godine. Da se onda mi malo bavimo SPC

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Avetni narode crne gore trazili ste gledajte a ja odo u inostranstvo pod hitno kupujem kartu u jedan pravac

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

i da povratnu uzmeš nećeš se đe imati vratiti.

Cetinje
Gost
Cetinje

Ugasili smo

Milena
Gost
Milena

Abazovic je to zasluzio i treba mu dati. Medojevic ce se zadovoljiti

Njegoš
Gost
Njegoš

Oni su experti??

Maja
Gost
Maja

Oni ce biti ex vlast ako nastave da ovim budalastinama i nebulozama.

Panacea
Gost
Panacea

Samo Medojeviću to treba dati! Uz tebe smo Nebojša!
Neka živi slobodna, nekorumpirana i bogata Crna Gora!

Ragnar
Gost
Ragnar

Auh! Medojevic, aoooo!

Jokaš
Gost
Jokaš

Tako je.
A ministarstvo pravde treba dati Šanti Panti.

Njegoš
Gost
Njegoš

Auuu sve expert do experta 😂😂😂😂😂😂😂

Miki
Gost
Miki

Tanka je ova nova vecina sa ozbiljnim kadrovima

NKS
Gost
NKS

ne no su katnic, medenica , markovic …. ozbiljni kadrovi

Milenko
Gost
Milenko

E dobri su. Mislio sam da ce da se otimaju ko ce ekonomiju da vodi a ne oko ANBa . Para ima je Dritanov predizborni slogan no ga nesto ne pominje vise

Milosh
Gost
Milosh

Ako Medojevic to dobije, predstoje godine sudjenja, protjerivanja i gladi i nemastine.

MNE
Gost
MNE

A moj Dritane kako mlate s tobom kao sa metlom,kad se Medojević pita prije tebe OBJESI SE

Joxim
Gost
Joxim

Tako je slazem se, ali bih dodao da ce to da se desi samo onome ko je krao zemlju, i glad i nemastina i sudjenje! Posteni neka se ne brinu.

Milosh
Gost
Milosh

Joxim, postenima ce Bog da da?

MPT
Gost
MPT

Naprijed Medojeviću, ne daj Dritanu obavještajni sektor šta on zna o tome, ti si prekaljeni borac sve ove decenije!

Zoran
Gost
Zoran

Tako je.

Milena
Gost
Milena

Kukala nam majka ako ovi bydu vodili drzavu,tek ce narod da se iseljava iz CG. Ovom medojevicu umjesto njega..zena ce mu biti komadant. Jad da veci nije mogao snac Cg.

Poruka
Gost
Poruka

Ustanak! Necemo od nas da prave republiku srpsku.

Banjora
Gost
Banjora

Zat se Medu ne sudi za pranje novca. Ona Mandu stavite za Ministra Odbrane, Pipuna u MUP, a Raduna u MiP…Rafula za Privredu i super.

za po ure
Gost
za po ure

sve experti u svojoj branši

Support
Gost
Support

Čuš Medojević haha. Napa’nu nam državu, on prvo poveze Marinu da kupi šminku i sandale pa dođe da vidi o čemu se radi.

MPT
Gost
MPT

🤷‍♂️😂😂😂

Send this to a friend