Politika

Abazović i Medoks: Više žena u politici i na rukovodećim mjestima bio bi značajan iskorak Crne Gore

Lider URE Dritan Abazović, sastao se juče, po prvi put, sa novoimenovanom ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks.

Abazović je Medoks poželio uspješnu misiju u Crnoj Gori i naglasio da je njegova partija Veliku Britaniju uvijek vidjela kao partnera Crnoj Gori uz zahvalnicu za svaki vid podrške koju Ujedinjeno kraljevstvo kontinuirano pruža Crnoj Gori i njenim građanima.

“Koncept ekološke države sa razvijenim i unaprijeđenim modelom održivog razvoja glavne su smjernice koje će, vjerujemo, konsezusno sprovoditi u praksi nova vlada. To su i  bazična polazišta URE kao partije ali i komparativna prednost Crne Gore u odnosu na sve druge države regiona ali i šire. Naš krajnji cilj je da održivi razvoj i zaštita životne sredine budu najvažniji stubovi razvoja Crne Gore”, kazao je Abazović u razgovoru sa Medoks.

Ambasadorka Medoks je Abazovića informisala da će Velika Britanija biti domaćin konferencije o klimatskim promjenama u svijetu i izrazila očekivanje da će na njoj aktivno učešće uzeti i Crna Gora.

Medoks je kazala da je velika šansa Crne Gore u razvoju turizma na osnovama ekologije i održivog razvoja, da ima dosta prostora za dalji rad i progres u oblasti obrazovanja i novih tehnologija te da je rodna ravnopravnost važno pitanje.

“Više žena u politici i na rukovodećim mjestima bio bi značajan iskorak Crne Gore”, zaključak je zvaničnog sastanka Abazović i Medoks.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar URE Mileta Radovanić, zamjenik šefa misije ambasadorke Stiv Erik i savjetnik za politička pitanja ambasade Velike Britanije u Crnoj Gori Ivan Vukčević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hurem
Gost
Hurem

A kuku njemu sta mu traze ZENE U POLITICI ,ne grijesite dusu od njega .On je ugrozen od zena nemojte ga maltretirat.GREOTE

Kavajo
Gost
Kavajo

Pravi savjeti pravoj osobi. Neka kaze koliko zena ima u britanskoj vladi ili parlamentu(dom lordova ih je krcat kao i gornji dom)

Andeljko
Gost
Andeljko

Ditane Abaziviću molio mo te rad mržnje prema jednom čovjeku M.Đ ne igraj se na Srpski i Prosrpski način jer Crna Gora je svija nas nit je Anfilohija nit Vučića

Posmatrač
Gost
Posmatrač

On ne želi da shvati ili ne vidi realno stanje,koliko se pita-odlučuje.Pa on nije na nijednoj funkciji a vodi razgovore kao premijer itd.Žalosne li “ekspertske”pameti a i očiju onih koji mu vjeruju.

Jasna
Gost
Jasna

A, ti si Abazoviću običan šarlatan.

Send this to a friend