Politika

Abazović: Mojkovac ima šansu da ponovo bude generator progresa sjevera države

Dritan Abazović

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović uputio je čestitku povodom 7. januara, Dana opštine Mojkovac, predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine opštine Marku Janketiću, odbornicima i građanima, navodeći da je to datum oko kojeg je postignut najviši stepen saglasnosti svih građana Mojkovca, “bez obzira na njihovo političko ili nacionalno opredjeljenje, jer sa sobom nosi neupitnu, univerzalnu poruku slobodarstva, solidarnosti i požrtvovanja”.

„Grad koji je još u srednjem vijeku bio jedan od najznačajnijih ekonomskih centara na Balkanu, u kom su se intenzivno prožimale različite etničke grupe, kulture i tradicije, do naših dana, uprkos brojnim istorijskim i savremenim, tranzicionim neprilikama i izazovima, sačuvao je fundamentalne vrijednosti i resurse i ima šansu da ponovo bude generator progresa sjevera države”, kazao je Abazovićć.

Netaknuta prirodna bogatstva i nacionalni parkovi su, prema riječima Abazovića, vrijednosti koje upotpunjuju turističku i gastronomsku ponudu ovog kraja.

“Dinamičnije jačanje malog i srednjeg preduzetništva, cjelogodišnjeg turizma i održivih privrednih projekata, zasnovanih na autohtonoj proizvodnji organske hrane, električne energije iz obnovljivih izvora, te oživljavanje katuništa i seoskih domaćinstava, u kontekstu daljeg ulaganja u željezničku infrastrukturu, pravac je u kom će se Mojkovac uspješno razvijati”, istakao je premijer u tehničkom mandatu.

Siguran je, kaže, da će se obezbijediti uslovi za “sadržajniji, komforniji i bogatiji život”.

“Građani ovog grada, uz pomoć lokalne samouprave koja se pridržava principa racionalnosti, odgovornosti, meritokratije i održivosti, siguran sam, i nadalje će unapređivati sveukupne gradske kapacitete, obezbjeđujući uslove za sadržajniji, komforniji i bogatiji život. Sa željom da građani Mojkovca što prije dobiju više prilika da kroz profesionalnu afirmaciju u potpunosti doprinesu razvoju svog zavičaja, još jednom vam najiskrenije čestitam ovaj Dan”, zaključio je Abazović.

Send this to a friend