Politika

Abazović na večeri sa europoslanicima: Crna Gora šalje poruke mira, suživota, tolerancije i međusobnog poštovanja

Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović na poziv poslanika u Evropskom parlamentu govorio je na večeri u organizaciji EPB (European Prayer Breakfast) u Kraljevskom muzeju umjetnosti u Briselu.

,,Dužnost svake vlade je da zaštitu ljudskih prava, kao najuzvišenijeg civilizacijskog dostignuća univerzalnih vrijednosti, stavi na pijadestal. Upravo ovakve poruke mira, suživota, tolerancije i međusobnog poštovanja šaljemo iz Crne Gore”, istakao je Abazović tokom govora.

On je kazao da u trenutku kada govorimo o miru, ne treba da zaboravimo da je mala Crna Gora pružila utočiste za preko 10 hiljada ukrajinskih izbjeglica, dijeleći sa njima svoj dom i nadu za kraj rata.

Abazović će sjutra, kako je najavljeno, prisustvovati 25-tom jubilarnom molitvenom doručku koji će se održati u Evropskom parlamentu.

Nakon molitvenog doručka govoriće na panelu u organizaciji “Friends of Europe”.

Ovogodišnji Samit „EU-ZB” jedan je od vodećih događaja koji se bavi temom Balkana, a koji omogućava inovativnu diskusiju u pogledu budućnosti regiona i razvijanju odnosa sa Evropskom unijom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE083
Gost
MNE083

ove sprdnje!

blavor
Gost
blavor

Crna Gora preko tebe ne šalje ništa. I ne guraj se među ljude.

Sasa
Gost
Sasa

Od kada je ovaj lažov doveo dražin front na vlast ja kao pripadnik manje brojnog naroda ne osjećam se sigurno u CG. Dobro pamtim 90-te.

Srdjan
Gost
Srdjan

Kad dobro pamtis, ko je bio premijer kad su Crnogorci slati u pljackanje Dubrovnika, pomaganje Karadzicu i deportaciju muslimana??? Je li Abazovic i Mandic ?

freeMNE
Gost
freeMNE

Poruke mira,suživota i tolerancije pod klerofašističkom vlašću brata Abaza

Lipi
Gost
Lipi

*Srbođakon

Send this to a friend