Politika

Abazović: Nije tačno da će Europol obustaviti razmjenu informacija sa Crnom Gorom; Nisam čuo validan argument da Otvoreni Balkan nije dobar za državu

Nije tačno da će Europol obustaviti razmjenu informacija sa Crnom Gorom. Svako ko zna kako funkcionuiše Europol tu informaciju ne bi mogao da tumači kao relevantnu, rekao je premijer Dritan Abazović komentarišući navode u pojedinim medijima da će Europol obustaviti razmjenu informacija i transkripata sa Crnom Gorom. On je novinarima rekao da nije čuo validan argumenat koji govori u prilog tome da Otvoreni Balkan nije dobar za Crnu Goru.

Zajednički cilj Europola borba protiv organizovanog kriminala

“Svako ko misli i nada se da će izbjeći ruku pravde zbog toga što će Europol preduzeti neke akcije, ima pravo na to. Nada umire posljednja. Svako ko zna kako funkcionuiše Europol tu informaciju ne bi mogao da tumači kao relevantnu”, istakao je Abazović.

Poručio je da je zajednički cilj Europola “borba protiv organizovanog kriminala”.

“Nisam zabrinut zbog tih natpisa. Mislim da oni trebaju da posluže drugoj strukturi društva da se malo relaksira. Ako će im to značiti, nemam ništa protiv. Ništa što je dokumentovano niti može da se uništi niti sakrije. To što neko u Crnoj Gori misli da će uraditi nešto, da zna kako funkcioniše Europol, znao bi da je to uzaludan posao”, rekao je Abazović  nakon akcije čišćenja kruga Kliničkog centra.

Odgovarajući na pitanje da li je tačno da Europol sa Crnom Gorom neće više dijeliti transkripte, Abazović jasno poručuje da nije.

” Nije tačno. Imaće jaku saradnju sa Crnom Gorom. Međutim, da bi Europol imao saradnju kakvu treba i mi moramo da imamo inicijativu”, kazao je on.

“Nisam čuo validan argument da Otvoreni Balkan nije dobar za Crnu Goru”

Govoreći o odlasku u Ohrid na Samit Open Balkan gdje ga je pozvao srpski predsjednik Aleksandar Vučić, Abazović je rekao da će ići.

“Otići ću u svojstvu premijera. Mislim da svaka regionalna inicijativa, koja može da ubrza integracije, je nešto što mi treba da prihvatimo. Ako neko ima ideju da napravi zamjenu za evropske integracije, mi nismo zainteresovani. Ali realno, nisam čuo validan argumenat koji govori u prilog da Otvoreni Balkan nije dobar za Crnu Goru. Ako nije dobar za neku partiju ili političara neka to kažu. Ali za državu nisam čuo validan argument”, poručio je premijer.

Cilj je kaže, da okrenemo igru u našu korist, i pokažemo da možemo da sarađujemo oko tačaka i pitanja koje su od zajedničkog interesa  i da “šaljemo dobre vibracije u svijet”.

“To da li će neko transportovati cigarete preko naše granice preko raznih marifetluka, to Crna Gora nije riješila”

Govoreći o švercu cigareta, Abazović je ponovio da je on klinički mrtav i da je to tačno i lako provjerljivo.

“To da li će biti šverca cigareta u manjem obimu, da li će ga neko skrivati u čašama, drugoj robi, transportovati ga preko naše granice preko raznih marifetluka, to sigurno Crna Gora, kao nijedna država na svijetu nije riješila”, rekao je Abazović.

Na pitanje da prokomentariše pronalazak 50 tona cigareta u Srbiji a koje su navodno došle iz Crne Gore, premijer je rekao da oni koji plate akcize i svoje obaveze prema državi “mogu da rade taj posao bez restrikcija”.

“Cigarete su prošle kroz Crnu Goru, a iz Uprave carina kaže se da taj tovar da su plaćene dažbine državi”, ukazao je Abazović.

“Očekujem da mnoge institucije dožive osvježenja pa i Nacionalni parkovi”

Na pitanje da li će smijeniti rukovodstvo Nacionalnih parkova, Abazović je rekao da nijesu zadovoljni stanjem u NP ali da ne može da se izjasni o tome.

“Pretendujemo da budemo zelena destinacija, moramo više da povedemo računa o Nacionalnim parkovima. To što se dešava, krčenje puteva, radi bez dozvole… ne služi nikome na čast. Moramo raditi nešto da bi to poboljšali. Očekujem da mnoge institucije dožive osvježenja pa i Nacionalni parkovi”, rekao je Abazović.

“Naša ruka je naročito Srbiji, naši odnosi su bili nepotrebno nategnuti”

Istakao je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao lijep i korektan razgovor.

“Crna Gora će sa Vladom voditi pomiriteljsku politiku sa svim susjedima. Naša ruka je pružena svima, naročito Srbiji. Naši odnosi su bili nepotrebno nategnuti sa Srbijom. Moramo tamo gdje postoji problem više, da uradimo više”, istakao je on.

Kazao je da misli da medijske slobode ne mogu biti potpune u Crnoj Gori, dok se ne riješi slučaj ubistva Duška Jovanovića.

“Znam da nekim ljudima to ne odgovara. Sam do istine ne mogu doći. Pozivam tužilaštvo da pomogne”, dodao je on.

48

avatar
1000
38
10
0
 
41
LabanAndreaaBELVEDERdrzavnikThorn
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Laban
Gost
Laban

Nije čuo argumente protiv Otvorenog Balkana?Pa bila koje emisija na RTCG i članica njegove stranke je ostala bez argumenata pred Popovićkom i Sekulićem.

Andreaa
Gost
Andreaa

Previse sarlatanstva i neozbiljnosti tamo gdje toga ne bi smjelo biti.

BELVEDER
Gost
BELVEDER

Na sve ovo može se reći samo jedno: za CG je Srbija nekada bila neiskreni, a sada iskreni neprijatelj! I Tačka.

drzavnik
Gost
drzavnik

kad imate nesposobnu policiju dobro vam dodje i europol

Thorn
Gost
Thorn

Jeli ti dio isplate za “Otvoreni Balkan” ili kako mu je prove ima SRBIJANSKI SVET, ona klinika sto je tvom batici POKLONIO Vucic u sred BG. Koliko bi trebali da nas kostaju svi pokloni koje si dobio od njega, ti i tvoji?

Ja pa ja
Gost
Ja pa ja

Priblizavanje danasnjoj Srbiji nije preporucljivo…

CG_građanin
Gost
CG_građanin

Otvoreni.Balkan je agenda potčinjavanja interesima i velikodržavnim projektima Srbije i Albanije, a Dritan Abazović je plaćeni izvođač radova u ime Vučića! Dokaz: zajednička Klinika u BG.Ako ove “medijske gromade” iz CDM-a objave komentar.

drzavnik
Gost
drzavnik

kopija eu nisi sam svoj

Mila
Gost
Mila

Nadam se da sebe i Državu nećete dovesti u podređen položaj?!
To je za Vučića spas od bezizlazne situacije u kojoj se nalazi, a nama kamen o vratu !

Drale
Gost
Drale

Mnogi su za,mnogi protiv ali niko da reče zašto je za ili protiv,šta mi dobijamo ili gubimo,uglavnom prazne priče.

SOS
Gost
SOS

Ili se praviš mutav ili izigravaš mamgupa Rritko veoma brzo češ završiti svoju političku karijeru Krivi je zbog takve politike pao a bogami ćeš iti činimise iako misliš da će te odbraniti koncern Vijesti i njena čuvena novinarka u europolu …. zdravo bio pa vidio !

Trebjesa
Gost
Trebjesa

Jeli ti otvoreni balkan nesto sto si učinio Nikšicanima.Sve dok nam ne vratiš slobodarski Niksic nista ti ne vjerujemo. Izađi iz koalicije zajedno sa elektricarom.Kao promjenio si se.

Ludak
Gost
Ludak

Štoče nam europol kao da smo mi maloumni pa
ne znamo šta se radi i ko radi ako laže koza ne laže rog

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Kako ga je hijena od vucka osjetila,pa ga zove da dodje.a ovaj jedva doceka..tesko nama sa njim

marius
Gost
marius

Pa ni Zdravisa ,kojeg nismo bas puno cijenili, zbog nekih postupaka , i prica nit se zalaga za OB, no ga iskulira, nit temeljni ugovor potpisa. Bice da si se mnogo zaletio. Oslusni malo, i tudju pamet , Iako si pun sebe, nece bas bit , e sve znades.

Striktno
Gost
Striktno

Ovo je samo jedan od dokaza da premijer i predsjednik ne moze biti niko no Crnogorac ili Srbin, Srbin jer se vecina Crnogoraca i sad izjasnjavaju kao Srbi, u prevodu ovaj sada moze prepisati Cg Aalbaniji, Dritan je covjek koji posjeduje ialbanski a mozda i bosanski pasos, Sta nam uradi Dos sto ga dovede na vlast, posledice mogu biti ogromne!

Hogar
Gost
Hogar

Kakva budalaština..jesi li sam smislio ili ti je neko pomogao? 😁 #pa ne smeta nama Drtan zato što je Albanac nego što radi za srbe a protiv Cg.
#ovo “većina” okači Joanikiju o rep 👍

Sasa.M.V.NK.MNE
Gost
Sasa.M.V.NK.MNE

Razlog je za mene Da je Vječna Crna Gora a ti nekom drugom prosipaju price o velikoj Srbiji i Albaniji….Nece Novi helihopterdzija….Nece MOCI….

Slavica
Gost
Slavica

Dritane da li si ti validan da potpises

Dolores
Gost
Dolores

“nisam čuo validan argumenat koji govori u prilog da Otvoreni Balkan nije dobar za Crnu Goru.” A čuo si što kaže o Otvorenom Balkanu gospođa prof.dr Gordana Đurović, neće biti da nijesi. Pa potraži što je rekla ili si ti bolji stručnjak od nje? Poslušaj i što građani kažu: NEĆEMO I NE ŽELIMO U OTVORENI BALKAN pa ti lobiraj koliko… Više »

tomić
Gost
tomić

Abazoviću,čovjeka koji se pravi da spava ne možeš probuditi! SRBIJA SE NIKAD NEĆE ODREĆI ANEKSIJE CRNE GORE!!!!!!!

Cgmoj
Gost
Cgmoj

Ne pravi se on nego to i hoce..to mu je plan

GORNJA BREZNA
Gost
GORNJA BREZNA

Śediš li na uši,pošto nijesi čuo?

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Otvoreni balkan ne moze da steti a mozda moze da koristi !

Hogar
Gost
Hogar

Šteti sigurno,prioritet svake politike Crne Gore treba da bude daljina od Srbije kao našeg tradicionalnog i vječitog,podmuklog neprijatelja.
#koji god projekat u pitanju,čak i ako bi izgledao bezazleno na prvu loptu,npr ekologija ili turizam,sport,šta god,ukoliko Srbija učestvuje mi treba da se držimo podalje.

Realno
Gost
Realno

Otvoreni Balkan je uništenje CG.

Veso
Gost
Veso

E mi sa srbijom nećemo! Boli nas briga šta si ti čuo ili ne, ali srbijom nas proglašavat nećeš!

Parilo
Gost
Parilo

Ovaj covjek je katastrofa,zar je Crna Gora ovo zaslužila.

Radovan
Gost
Radovan

Pa jeste , izglasali ste ga. Cestitamo 😃

Fantom
Gost
Fantom

Ko je nama premijer kukala nam majka….

Cgmoj
Gost
Cgmoj

Sve grdji od crnjeg

Njegoš
Gost
Njegoš

Pitaj EU oko Open guča i sve će ti biti jasno. A ni mi nijesmo čuli nijedan validan argument da je Open Guča dobra za Crnu Goru.

Putnik
Gost
Putnik

Jesmo,jesmo…Amerika to vise puta ponovila i bice kako oni kazu. EU se nista vise ne pita no su samo americke marionete.

Herceg-Novi🇲🇪
Gost
Herceg-Novi🇲🇪

Ti śedi sa Vučićem i čuj se svaki dan, ko što se čuješ samo daleko od CG zajedno s njim.

Realan
Gost
Realan

Otvoreni Balkan je ulaznica za Evropu za ove nase nesretne drzave.I to moramo postepeno I polako da savladjujemo.Kriminal, korupcija, nepotizam, ostavstina ratova, nacionalizmi, zaostalost, losa infrastructura, nizak nivo tolerancije, skolstvo, neobrazovanost.,…….Mnogo treba svima na da se popravimo.Nije slucajno sto nam ovo nude.

Hogar
Gost
Hogar

Ne može se ništa popraviti dok je problem br.1 prisutan u Crnoj Gori a to je kriminalno-paravojna crkva Srbije.Radi se o preduslovu da bi uopšte razmišljali o stvarima koje si nabrojao.
#crkva Srbije je kamen o vratu Crnoj Gori,bukvalno.

Cgmoj
Gost
Cgmoj

Kad oducis srbijanske nacionaliste da otkace od crne gore i lad prestanete da glumatate razredne siledzije onda..do tada niti me zanimaji srbijanci ni otvoreni balkan niti ocu ocima da ih gledam

RIR
Gost
RIR

OPET on o OTVORENOM BALKANU —zar nije dovoljan razlog da se NIJE Srbija suočila sa katastrofalnom situacijom koju je ona proizvela zadnjeg [email protected] ,naprotiv i dalje radi svakodnevno pljuje po CG ,srbija i SS SPC…ZAR ne vidi mijesanje u nase izbore, prisvajanje nase istorije itd i td. ovaj čovjek očigledno ne misli dobro CG već podržava interese srbije…Upozoravaju stetnost ulaska… Više »

Racko
Gost
Racko

Ti i Vucic. Blago nama. Od kada se bavis politikom, sve si izdao. Prijatelje, partije. Sve.

Miljan
Gost
Miljan

Europol mora imati balansiran pristup Crnoj Gori.Ne moze samo jedna Crnogorska strasna biti odgovorne za kriminal.

Vdv
Gost
Vdv

Neka I obustave kad ih ne koristite.

Role je king
Gost
Role je king

Ocemo EU,necemo otvoreni balkan!

Ooooo
Gost
Ooooo

Premijer jedne države mora biti gospodin,imati stav,držanje,konkretne ciljeve,a ne k’o ovaj,k’o muva zunzara je…

Zovite Sergeja
Gost
Zovite Sergeja

Otvoreni Balkan ulaz na mala vrata Velike Albanije i Velike Srbije.

dpero
Gost
dpero

Ajde nijesmo svi retardirani i nemoj da nas vrijedjas s tvpjom maloumnim izjavama u koje ni ti ne vjerujes ali moras da ih pricas!!!

Baranin
Gost
Baranin

Evo ga kadija i sudija, a sto je ovo majko mila.
Sto ovaj priča o eropolu, kao o jupolu jes njemu su se povjerili pa ne moze da priča.
E moj Dritko, dobio si kafu i rekli su ti vazi bice saradnja Al pilako vi svercujete u CG glavni ste u EU i sire.😂😂😂😂

Lepi Milojko
Gost
Lepi Milojko

Dritan je izgledao zaboravio afere koje su drmale Crnu Goru. Sad se privodjenje pojedinih uopšte i ne pominje. Politika je trgovina i ništa više.

Laban
Gost
Laban

Zato što ste se igrali sa podacima,oilitizovali,selektivno objavljivali.Ko vjeruje u to da je nekakav portal Libertasdošao do tih podataka?.Jednosravno,ljudi iz tužilaštva i vlade su im dali te podatke i objavljivali su ih da bi vršili politički pritisak u momentu kada se pojavila afera aAbazović i afera Knežević Belvedere.

Send this to a friend