Politika

Abazović o radu ANB-a: Uskoro moguća sjednica, nisu stvari koje treba govoriti javno; Konjević: Čestitam ANB-u, sproveli ozbiljne aktivnosti

Abazović i Konjević

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, iskazujući podršku premijeru oko suzbijanja šverca cigareta, na sjednici Vlade pitao je koja je uloga “Agencije za nacionalnu bezbjednost u svemu ovome”. Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je najavio da će uskoro biti sjednica, dok je ministar odbrane Raško Konjević pohvalio rad Agencije i istakao da su “sproveli ozbiljne aktivnosti”.

“Već 30 godina dešavaju se stvari koje su dovele državu na nivo taoca kriminalnih organizacija, a da u toj službi nije došlo do zvaničnih promjena. Da li ćemo i dalje trpjeti razne udare i spinove a da to ostaje kao površna stvar. Da li se možda i sada ministri i poslanici prate, ili se ANB bavi ozbiljnim stvarima ili je podrška i dalje određenim političkim strukturama koje su bile u prethodnom periodu”, upitao je Šćekić.

Abazović je komentarišući izlaganje Šćekića najavio da će “uskoro imati sjednicu, koja može biti zatvorena”.

“Ima dosta infekcije unutar mnogih državnih organa iz prethodnog režima. Neke stvari možemo da raspoznamo, neke ne. U svakom slučaju, nemojte da razmišljate da u onom trenutku kada budemo imali pravu informaciju, nećemo predložićemo prave mjere”, rekao je Abazović.

Što se tiče ANB-a, Abazović kaže da misli da će uskoro imati sjednicu ili kolegijum.

“Nisu stvari koje treba govoriti javno, ali mislim da ih ministri Vlade trebaju znati”, rekao je Abazović dodajući da je saglasan sa mnogim stvarima sa Šćekićem.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić dao je punu podršku svim organima da “do zadnje paklice istraže šta se desilo sa cigarima”.

Ministar odbrane Raško Konjević kaže da je “institucionalno ponašanje uvijek najbolje ponašanje”.

“Poštovanje procedure je važno. Nadam se da će nam to pomoći da bolje razumijemo jedni druge. U politici riječ može da ode prije vremena, kao što i optuživanje što može da ode prije vremena, a da vam se to brzo vrati kao bumerang”, dodao je.

Konjević je čestitao ANB-u.

“Ona je u prethodnih 10ak dana sprovela nekoliko ozbiljnih aktivnosti. Nadležnost Agencije je nacionalna bezbjednost. Nadležnost agencije je suprotstavljanje organizovanom kriminalu, ugrožavanje ekonomskih interesa Crne Gore. Aktivnosti ANB-a mogu da zavrijede, između ostalog, saopštenje generalnog sekretara NATO-a nakon sastanka. To zaslužuje i ocjenu ove Vlade, jer nije valjda da o radu ANB-a bolje misli sekretar NATO-a nego ova vlada

Uradila je, dodaje, dvije važne stvari.

“To je sprečavanje malignog uticaja trećih strana, u ovom slučaju Ruske Federacije. Bila je vrlo aktivna u slučajevima koji imaju veze sa švercom duvana”, istakao je Konjević.

A.Š.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ivo
Gost
Ivo

Ali Dado, i on ministar😂

Marsal
Gost
Marsal

Rasko do sad te nisam glasao ali definitivno imaš najmanje 20 glasova od moje porodice uže i dalje

Bajazit
Gost
Bajazit

I mi, svi bili za uru ali nikad vise..

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ja bi da vratimo vuksica za direktora ANB-a, i da hapsimo po CG sve koji su protiv rusije i ruske agresije !!

Nikola
Gost
Nikola

Sad ce ovaj da smijeni direktora ANB-a, jer ne valja da otkriva njihova krivicna djela. Da je pao neko iz DPS-a odma bi ga pohvalio

Emenman
Gost
Emenman

Konjevic spreman sposoban hrabar i posten politicar!Unisti ove populiste koji misle da je rad u Vladi samo prestiz a ne danonocna posvecenost!No svako neznanje i improvizacija se placa!

končar
Gost
končar

Znači ljude koji rade javno,u skladu sa zakonom treba skrajnuti…..je li tako “brate” Abazoviću.

Maitland Niles
Gost
Maitland Niles

Raško ih sahrani 🤣🤣🤣🤣🤣

Heroes
Gost
Heroes

U Spuz bre s njim na 40god za TU sta se ceka????

Sve vi cvjetalo
Gost
Sve vi cvjetalo

Oce banda velikosrpska da smijeni Kenteru. Ne svidja im se sto im je Ruske prijatelje otkrio, a da ne pricamo o cigarima
No uhapsi Dritana prije nego sto bude kasno…

Sara
Gost
Sara

Da li je ovo najava “linca” neistomisljenika u drzavnim institucijama???????????
Da li je ovo naja borbe protiv CG u institucijama?????????

Ajkula rezima
Gost
Ajkula rezima

Jeste li sadili duvan ove godine

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Ljudi glasajmo Milojka, Dritana i Jakova i Aleksu!💪👍🤩

Ivo
Gost
Ivo

To cak nije ni smijesno.

Send this to a friend