Politika

Abazović-Popa: EU glavni partner nove vlasti, Crna Gora što prije da završi reforme

Najveći prioritet nove Vlade mora biti nikada odlučniji nastavak evropskih integracija, kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku završila neophodne reforme i postala članica Evropske unije. URA će, kao snažan evropski partner, ostati u potpunosti dosljedna tom cilju, a posebno zatvaranju poglavlja 23 i 24, koja se tiču reforme pravosuđa i borbe protiv korupcije, rekao je predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović koji se juče, zajedno sa predsjednikom podgoričkog odbora URE Lukom Rakčevićem, sastao sa novom ambasadorkom EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

Kako je saopšteno iz URE, Abazović je rekao da je zadovoljan zbog ukupne saradnje Crne Gore sa predstavnicima EU i zahvalio se bivšem ambasadoru Aivu Oravu na svemu šta je uradio za demokratske procese u Crnoj Gori, a nova ambasadorka Evropske unije istakla je da nova Vlada može očekivati snažnu podršku u evropskim partnerima i da se raduju budućoj saradnji.

“EU prati proces formiranja nove Vlade, spremna za još snažniju saradnju na evropskom putu Crne Gore. U tom smislu, EU nudi svoje kapacitete, a posebno ekspertske, kako bi Crna Gora u što kraćem roku i što efikasnije zatvorila preostala poglavlja i zaokružila integracioni proces”, ukazala je Popa.

Abazović je istakao da je uvjeren da će nova Vlada Crne Gore, oslobođena svih tegova koje je prošla Vlada imala, u mnogo kraćem roku i sa mnogo više efikasnosti “izvršiti sve neophodne reforme na evropskom putu Crne Gore“.

“Tu prije svega mislim na reformu pravosuđa i snažnu borbu protiv korupcije i kriminala, kao i na donošenje dva važna zakona – o porijeklu imovine i o lustraciji. To prethodna Vlada nije mogla, niti htjela da radi, a to su najvažniji preduslovi institucionalnog ozdravljenja Crne Gore i njenih evropskih integracija. EU će u nama imati snažnog partnera, na duže staze, a mi ćemo uraditi sve šta bude u našoj moći da Crna Gora u što kraćem roku pristupi porodici evropskih država”, kazao je Abazović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Valter
Gost
Valter

Da da… Osvestavanje, kadjenje, molitve, molebani, liturgije, zakriliti…haha…

Trebaljevo
Gost
Trebaljevo

Blagoš

Rukoljub četnik
Gost
Rukoljub četnik

Teško će išta završiti ako opozicija bude bojkotovala.

Hurem
Gost
Hurem

Vjeruj mu ti koliko ti drago ja mu ic ne vjerujem.Kompleksas je a to su najgori “ljudi”Dritan je mali ali zlo koje on sije je veliko

Hernan
Gost
Hernan

Drile,vjerujem ti,obraza mi! Neka ti Sveti Ivan Crnojević da snage da se odupreš i pobijediš sve pokušaje teokratije i srbokratije u CG! Prioriteti:ekonomski rast,strane investicije,vladavina prava,lustracija i borba protiv gore navedenih prijetnji! Želim ti apsolutnu većinu na sljedeći izborima,jer si jedini pravi građanin i evroopejac među političarima! Ogroman teret si preuzeo,navijam svim srcem za tebe!

mili
Gost
mili

hajde..

Staxe
Gost
Staxe

Dritane,zgodna….

Send this to a friend