Politika

Abazović posjetio Institut Dr Simo Milošević

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u okviru službene posjete Opštini Herceg Novi posjetio je i Institut Dr Simo Milošević u Igalu.

U razgovoru sa v.d. izvršnom direktoricom Instituta Marinom Delić i njenim saradnicima, potpredsjednik Abazović se upoznao sa istorijatom Instituta, fazama razvoja, vlasničkom i struktorom zapošljenih, vizijom razvoja, ali i problemima sa kojima se godinama Institut suočava.

Delić je u razgovoru sa potpredsjednikom Abazovićem saopštila da je Institut decenijama međunarodno prepoznata destinacija zdravstvenog i banjskog turizma, ali da mu je u ovom trenutku neophodna pomoć države u prevazilaženju krize.

Abazović je naveo da je Institut, uz Sveti Stefan, bio najprepoznatljivije mjesto u bivšoj Jugoslaviji, i da uz sve probleme, ima i dalje šansu da promijeni Herceg Novi i Crnu Goru.

Naglasio je da je gotovo izvjesno da, nakon stabilizacije prilika sa pandemijom virusa COVID-19, slijedi ekspanzija zdravstvenog turizma i da je u tome velika šansa za Institut.

U razgovoru sa rukovodstvom dr Delić i rukovodstvom Instituta, potpredsjednik Abazović je istakao da će Institut i Opština Herceg Novi imati prijatelja i pouzdanog partnera u Kabinetu potpredsjednika Vlade i da je uvijek otvoren za svaku vrstu pomoći.

Na sastanku su, između ostalog, razmatrane i mogućnosti iznalaženja pomoći Insitutu da prevaziđe trenutnu krizu.

Sastanku potpredsjednika Vlade Abazovića i rukovodstva Instituta prisustvovali su i predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević.

Send this to a friend