Politika

Abazović pozvao na smirenje tenzija u Pljevljima

Dritan Abazović

Lider Građanskog pokreta URA i nosilac liste Crno na Bijelo Dritan Abazović je pozvao na smirenje nastalih tenzija i izrazio nadu da će u budućem periodu Pljevlja ostati ono sto su oduvijek i bila, a to je primjer međuetničkog sklada, tolerancije  i suživota.

On je posjetio Medžlisu Islamske zajednice Pljevlja, a u  razgovoru sa predstavnicima Islamske zajednice u Pljevljima, Abazović je upoznat sa aktuelnom situacijom u kojoj se nalaze muslimani ovog grada.

“Naime, kao što je poznato, cjelokupnoj javnosti, da su se pretnodnih dana, a nakon završenih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, dešavale nemile scene na pljevaljskim ulicama, gdje su pristalice stranaka koje su na izborima odnijele pobjedu, u svom ‘slavlju’ u više navrata uznemiravali, vrijeđali, prijetili, pa čak i fizički nasrnuli  na pripadnike muslimansko – bošnjačke populacije”, naveli su iz Medžlise Islamske zajednice.

Abazovića su podsjetili na pljevaljaska dešavanja iz neposredne prošlosti i golgote koje su u Pljevljima preživjeli.

“Ponovo se  pojavila bojazan i strah pljevaljskih muslimana da se ne ponovi scenario iz ‘90,  jer se kod svih pripadnika Islamske zajednice pojavio subjektivni osjećaj da sva  dešavanja u prethodnih nekoliko dana ponavljaju po istom scenariju. Naglaseno je, takođe, da su pripadnici Islamske zajednice lojalni građani države Crne Gore i da je osjećaju svojom kao i ostali pripadnici svih vjera i nacija, te da u njoj žele miran i skladan zivot sa pripadnicima ostalih vjera i nacionalnosti”, istakli su iz Islamske zajednicee.

Abazoviću je ,takođe, predočeno, da su Pljevlja oduvijek bila grad, gdje je bilo mjesta za svakoga, bez obzira kako se ko zvao i kome pripadao, te da pljevaljski muslimani ne žele da se ponovi ista priča kada su mnogi morali napustiti svoje vjekovno ognjište.

Abazović je pitao kako se on povezuje sa ovim događajima i na koji način može da se to spriječi? Rečeno mu je da oni koji ovo rade se oslanjaju na to, da im 41 mandat, među kojima su i četiri sa liste Crno na bijelo, daje pravo da se tako ponašaju i da je on na neki način zloupotrebljen.

“U trenucima dok pišemo ovo saopštenje, do nas je stigla nemila vijest da je još jedan od pripadnika Islamske zajednice danas u Pljevljima brutalno pretučen. Pitamo se, da li će se i dalje dešavati ovako mučne scene na našim ulicama  i da li je ovo poruka koju trebamo shvatiti kao signal da su Pljevaljske ulice postale tijesne za pripadnike bošnjačko- muslimanske populacije”, zaključuju oni.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hurem
Gost
Hurem

Piromane potpalis pa podle hoces da gasis.Ko te ne zna IZDAJICE RODA SVOGA.SRBENDO

maximus
Gost
maximus

Dritane, ne treba da braniš svetinje i ekstremne provokatore, već da čuvaš i voliš našu vječnu Crnu Goru!

aha
Gost
aha

Krivokapic poziva svoje glasace na strpljenje. A zna se sta znaci strpljenje. Znaci da se nesto ceka i da treba biti strpljiv do tog momenta. A to je da uzjasu i dokopaju se poluga vlasti , a onda udri …

Izdaice
Gost
Izdaice

Srami se dritane

Njegoš
Gost
Njegoš

E hvala ti dritane, sad mogu mirno da spavam i ujutro idem po hljeb i vareniku, četnici ne smiju od tebe se čuti više aaaaaaaaaaaahahahahahahahahahaha

Mea Culpa
Gost
Mea Culpa

Ono….kad piroman gasi požar!!😂😂😂

Sjaj
Gost
Sjaj

Ili kad na bidonu piše benzin, a njemu to nekako čudno kako je napisano VODA! Ali se on i dalje čudi i hoće da gasi….

Senad
Gost
Senad

E moj prijatelju Dritane Abazovicu… Ne znas i sam nijesi svjestan sta ti prijateljstvo sa četnikom moze donijeti. Ne čini to a ti i tvoja familija samo da ste živi i zdravi. Pozdrav dobri moj…

Boca Senior
Gost
Boca Senior

U šta god je šiptar umiješan, mora biti sile i krvi.

Betoven
Gost
Betoven

Pita ih na koji način je on povezan sa tim dešavanjima. Pa je li on uopšte normalan?

Realan
Gost
Realan

Vidi se da si pošten i da imaš iskrene namjere, ali bojim se da te ne iskoriste i da budeš trojanski konj

Samo realno
Gost
Samo realno

Sramno i bestidno…ja sam pripadnik muslimanskog naroda i mislim pored sve price iz opozicije da se pruza ruka manjinama je pravo licemerje mislim ako naprave vlast uz pomoc Abazovica da mi muslimani bas treba da pakujemo kofere

LOL
Gost
LOL

Pricaj ti sta hoces, pazi da te ne poslusaju. Pitaces se u buducoj vladi koliko i ja.

Nažalost
Gost
Nažalost

Baš će poslušati tebe. Nijesu to tvoji glasači, u Pljevljima ih nemaš, no veseli svetosavci koji za muslimane imaju samo jedno – kamu.

Djoko
Gost
Djoko

Abazovic je izdao mnoge Muslimane iako su glasali za njega.

radetoronto
Gost
radetoronto

Koga je on izdao? Covek je otvoreno pricao da je opozicionar i za zeli rusenje DPS. Nije nista krio, pa zato nije on nikoga izdao. Radi oni sto je obecao da ce da radi, ni manje ni vise. Covek je stupio u koaliciju sa DF-om i Demokratima PRE izbora, a ne posle izbora.

Tonii
Gost
Tonii

Da je stupio u koaliciju prije izbora bili bi pod istim brojem na glasačkom listiću, nešto si dobro pobrkao,

Crni panter
Gost
Crni panter

Dritane direktno si odgovoran za ovo stanje.Dao si vjetar u krilo velikosrpskom nacionalizmu tako da tvoja briga i tvoje rijecu su samo suplja prica koja ne samo da nema efekta vec je prosto ogavna.

Mitar
Gost
Mitar

Prebiće oni i Dritana samo da zajašu.

Karl
Gost
Karl

Pa smiri ih Dritane, ti odlučuješ

Njegoš
Gost
Njegoš

aaaaaaaaaaaahahahahahahahahahaha on se pita koliko i srbija sa Kosovom! Nijesu četnici glasali za njega da ga slušaju, no da preuzmu vlast!

Send this to a friend