Politika

Abazović: Pretpostavljamo ko je Belivuku ukinuo mjeru zabrane ulaska u Crnu Goru, Ivanoviću bih sjutra skinuo imunitet

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je, odgovarajući na kontrolnom saslušanju pred Odborom za bezbjednost i odbranu, kazao je da je tačno da je u januaru 2020. godine skinuta zabrana ulaska u Crnu Goru sprskom kriminalcu Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja.

To pitanje postavio mu je predsjednik Odbora Milan Knežević.

“Tačno je da je Belivuku skinuta zabrana u januaru 2020. Ne znamo ko je skinuo, radimo na tome. Pretpostavljamo ko je. Ali ne mogu reći, poslije da bude zašto se tako nešto javno govori bez dokaza”, rekao je potpredsjednik Vlade, dodajući da bi volio da Crna Gora zabrani ulazak brojnim kriminalcima, posebno pred turističku sezonu.

Knežević je pitao Abazovića da li ima operativna saznanja da je sin Zorana Lazovića, Petar zapošljen u ANB-u, redovno održavao kontakte sa jednim od navnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i da li je u korelaciji njihov odnos sa Zvicerovim napuštanjem Crne Gore prilikom hapšenja članova kriminalne grupe.

“Sin Zorana Lazovića i Radoje Zvicer…Imamo neka saznanja za komunikaciju, pa nijesu daleko od vaših saznaja. Ali ne bih sada da ih dijelim. Nemam informacije da su se Zoran Lazović, Petar Lazović, Enis Baković i Branislav Brano Mićunović sastali u jednom podgoričkom lokalu”, rekao je Abazović, odgovarajući na pitanje Kneževića.

On je kazao da nema podatke da su agenti ANB-a direktno umiješani u lividaciju Alana Kožara u Grčkoj.

Potpredsjednik Vlade apelovao je da se što hitnije skine imunitet poslaniku DPS-a Petru Ivanoviću.

“Ne znam zašto se to nije uradilo. Ja bih ga skinuo sjutra. Pa u pitanju je pustošenje budžeta i korupcija”, rekao je Abazović.

Odogovarajući na Kneževićevo pitanje o slučaju “Koverta”, Abazović je objasnio da je kritikovao i tu odluku.

“Mislim da će neko drugo tužilaštvo i sudstvo dati konačnu riječ. Kada je riječ o kastodi računu…Nisam siguran da se neće mnoge stvari otkriti u narednom periodu, o Migu Stijepoviću ne bih sada”, rekao je on.

J.L.

 

 

 

 

11

avatar
1000
11
0
0
 
10
Narcis ZgubidanDadoMatkoMakiv890-
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Narod nije blesav sve vidi,ali mi smo zemlja koja je pravo iz srednjeg vijeka ušla u komunizam,pa u neki “balkanski kapitalizam” abazoviću mnogo”žuriš”i zbog toga mi polako gubimo državu od svetosavaca,smanji doživljaj i gledaj da se poboljša standard.Po tebi bi trebo još jedan spuž da se napravi?

Dado
Gost
Dado

Ja da sam vlast sve ove kokainske trgovce kad im se dokaze na dugogodisnje robije….ali kad se boris protiv kriminala moras imati tim…a dritane taj sto do tebe sjedi ? Sto ga ne pitas? Znao je on da sjedi malo po kotoru do duse davno je to bilo prije ova dva klana

Dado
Gost
Dado

Najveca muka ovog malog covjeculjka sto je mislio da ce citav DPS poslat u spuz,a ispade da je DPS vise hapsio svoje nego ovaj Eliot Nes iz UL

Matko
Gost
Matko

Kad ce ovaj covjek da shvati da njegov percepcija nije “mjera pravde”, sto bi rekao njegov “sef”?

Maki
Gost
Maki

Svaka cast Abazovicu…..hapsi kriminalce

v890-
Gost
v890-

To i ptice na grani znaju. Okle onoliko bogatsvo ljudima iz crnogorske policije?

Ancy
Gost
Ancy

Dritko, ne skidaš TI imunitet niti ga daješ.

Rozaj
Gost
Rozaj

Ovaj ga pita a zna odgovore njegove, e ove sprdnje sa ovim narodom !!!

Burgija
Gost
Burgija

Ovaj zaboravio da ima jedva cenzus 😄

Emma
Gost
Emma

Knezevic tuzi , Dritan sudi.

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Abazovicu ti TREBA Da podneses ostavku ?

Send this to a friend