Politika

Abazović sa Dačićem: Odnosi Crne Gore i Srbije su od suštinske važnosti za države, građane, ali i za stabilnost regiona

Abazović i Dačić/Foto: Vlada CG

Crna Gora je iskreno posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Srbijom koji su utemeljeni na evropskim ciljevima, obostranim realnim interesima, ekonomskoj, geografskoj i političkoj upućenosti jednih na druge, kazao je crnogorski premijer Dritan Abazović prilikom sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

“Od posebne važnosti je da obje države budu potpuno posvećene stvaranju atmosfere međusobnog povjerenja, uvažavanja i poštovanja imajući na umu zajedničku istoriju, tradicionalnu bliskost dva naroda, ali svakako i to što su pred njima isti evropski ciljevi i mnogi reformski izazovi”, kazao je Abazović.

Dačić je, kako se navodi, čestitao Abazoviću izbor za predsjednika Vlade Crne Gore, uz iskrene želje za uspjeh u obavljanju ove visoko odgovorne i zahtjevne funkcije.

“O posvećenosti unaprjeđenju bilateralnih odnosa svjedoči činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju je premijer Crne Gore posjetio od stupanja na dužnost”, istakao je Dačić.

Dačić je  kazao da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, kako je naglasio, “u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, imajući u vidu bliske veze dva naroda”.

Dačić je izrazio nadu da će se unaprjeđenje bilateralnih odnosa realizovati, između ostalog, i kroz, kako je kazao, “parlamentarnu dimenziju, gdje postoji veliki prostor za jačanje parlamentarne diplomatije i saradnju u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, kao i kroz posjete predsjednika parlamenata i bliže kontakte parlamentarnih grupa prijateljstava”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Leo
Gost
Leo

Sad najbolje da jos zapjevate na “Zvijezde Granda”

Darija
Gost
Darija

Jednaki su !!!

Mandingo
Gost
Mandingo

Dačić je kazao, kako se navodi, da o posvećenosti unapređenju bilateralnih odnosa svjedoči činjenica da je Srbija među prvim zemljama koju je Abazović posjetio od stupanja na dužnost premijera prije dva mjeseca.

Ma šta posjetio, odabrao je Srbiju kao mjesto za investiranje u bratovu privatnu bolnicu. Ne investira se bilo đe.

Send this to a friend