Politika

Abazović sa Fejzićem: Budimo plemeniti, šireći ideju mira i solidarnosti

Abazović

Neka završetak ramazanskog posta podsjeti da se samo ličnim požrtvovanjem može doći do najplemenitijih ciljeva i istovremeno oznaži duh zajedništva, sloge i praštanja, poručio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović iz Starog Bara, nakon iftara sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem.

Abazović je čestitao nastupajući Ramazanski Bajram svim građanima islamske vjeroispovijesti, uz želju da im ovaj veliki praznik donese zdravlje, ljubav, sreću, mir i slogu.

“Simbolika Bajrama nas podsjeća na univerzalne vrijednosti na kojima se uzdiglo čovječanstvo, a to su humanost, suživot i pravda. Budimo plemeniti i dijelimo radost praznika sa svojim najbližim, šireći ideju mira i solidarnosti. Čuvajmo međuvjerski sklad, gradimo građansku Crnu Goru i budimo primjer svijetu u tome”, zaključuje se u čestitiki potpredsjednika Vlade Abazovića.

Potpredsjednik Vlade priredio je večeras iftar večeru za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića i njegove saradnike.

Iftaru su, pored potpredsjednika Abazovića prisustvovali i presjednik Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori Muidin Milaimi, sekretar Islamske zajednice Fuad Čekić, pomoćnik reisa za davu i obrazovanje Rahman Kačar, pravni savjetnik reisa Muharem Demirović, direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani i savjetnik potpredsjednika Vlade Miloš Perišić.

Iftaru je prisustvovao i poznati humanista Hajriz Brčvak.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
stara podgorica
Gost
stara podgorica

Stari su nas učili da je bog jedan za sve.Juče sveti Vasilije danas Bajram.Sloga ljudi,razumjevanje.Samo postoje dvije vjere i to čovjek i nečovjek.Svi zajedno čuvajmo našu lijepu CG.

Tivat
Gost
Tivat

Bajram Šerif Mubarek Olsun!Svima koji slave

stara podgorica
Gost
stara podgorica

A što ga Ljudi zvaste na iftar,Đe vam je jutros ,što ne klanja svama.Nije nam milo kad Dritka vidimo sa vama.Srecan bajram svom poštenom muslimanskom narodu naše lijepe Cg.

Send this to a friend