Politika

Abazović sa predsjednikom Estonije: Značaj saradnje u okvirima globalne bezbjednosti vidljiviji nego ikad

Alar Karis i Dritan Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora ostaje posvećena ključnim principima vanjskopolitičkog djelovanja – savezništvu u okviru NATO-a i ubrzanju evropskih integracijia“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović tokom bilateralnog sastanka sa predsjednikom Estonije Alarom Karisom, na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, saopšteno je iz Abazovićevog Kabineta.

Sagovornici su konstatovali da danas, Crna Gora i Estonija, kao saveznici u NATO, sarađuju u okvirima važnim za širu, globalnu bezbjednost, čiji je značaj vidljiviji nego ikad.

„U promijenjenoj bezbjednosnoj situaciji, Evropa mora da se prilagodi novoj realnosti i da ojača odbrambeni i odvraćajući stav NATO-a na svom istočnom krilu“, saglasili su se Abazović i Karis.

Abazović i Karis su konstatovali da dvije države imaju tradicionalno prijateljske odnose, jer je Estonija prva država sa kojom je Crna Gora uspostavila diplomatske odnose i prva država koja je ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju između Crne Gore i EU, za šta su se saglasili da je dobar podsticaj za intenziviranje političkog dijaloga i razmjenu posjeta na najvišem nivou.

Send this to a friend