Politika

Abazović  sa Sorošem: Vlada zainteresovana za saradnju sa Fondacijom za otvoreno društvo

Aleksandar Soroš i Dritan Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo, Aleksandrom Sorošem na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, saopšteno je iz Kabineta premijera.

Kako je saopšteno, Abazović i Soroš razgovarali su o regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu i podršci Fondacije u mnogim projektima koji će imati za cilj reformisanje i dostizanje evropskih standarda našeg društva.

„Vlada Crne Gore je zainteresovana za saradnju sa Fondacijom za otvoreno društvo i Aleksandrom Sorošem u cilju unapređenja životnog standarda naših građana kroz pokretanje projekata u oblasti razvoja obrazovanja, sa naglaskom na naše najmlađe“, istakao je Abazović.

On je naglasio, da se slični uspješni projekti realizuju i u pojedinim državama regiona.

„Vođeni najboljim praksama želimo omogućiti mladima mogućnost sticanja obrazovanja i usavršavanja u inostranstvu“, zaključio je Abazović.

Abazović sa Pendarovskim u Davosu: Odnos naših država primjer na Zapadnom Balkanu

Međudržavne odnose Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije karakteriše prijateljstvo, otvorenost, kontinuirana međusobna podrška u okviru regionalnih i multilateralnih formata saradnje i zajednička vizija dvije države da svoju budućnost grade na tekovinama euroatlantizma, konstatovano je tokom bilateralnog susreta Abazovića i predsjednika Republike Sjeverne Makedonije Steva Pendarovskog.

Pendarovski i Abazović
Pendarovski i Abazović

Kako je saopšteno iz Vlade, sagovornici su se saglasili da su odlični bilateralni odnosi tokom prethodne godine dodatno osnaženi frekventnim političkim dijalogom čime je potvrđena posvećenost i otvorenost dviju zemalja za nastavkom uspješne saradnje.

U tom smislu, posebno je naglašeno savezništvo dvije države u okviru Alijanse i zajednička evropska budućnost Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije, za koju je naša država spremna, kao lider u procesu integracija, pružiti ekspertsku i svaku drugu pomoć.

Send this to a friend